El Consell i l'ajuntament es reuniran amb els veïns per tractar les queixes sobre l'incivisme i el porta a porta

La trobada s'ha fixat a Berga el proper dijous 5 de setembre

02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:26h
Deixalles abandonades al carrer Frai Frederic.
Deixalles abandonades al carrer Frai Frederic. | Facebook
Els responsables polítics del govern de la CUP de Berga i del Consell Comarcal del Berguedà es reuniran aquesta setmana amb els representants de les associacions de veïns de la ciutat per tractar les queixes sorgides sobre el sistema de recollida de residus porta a porta a la ciutat. La trobada s'ha fixat pel proper dijous 5 de setembre. 

Els membres de les entitats veïnals van demanar a l'agost una reunió urgent amb els responsables locals i comarcals per reclamar solucions. Denuncien que aquest estiu s'han agreujat els problemes de salubritat, entre altres perquè la calor fa més difícil pal·liar les pudors que genera l'orgànica quan ha de guardar-se les deixalles a casa diversos dies seguits, però també perquè hi ha qui decideix abandonar les bosses a tocar de contenidors de vidre, papereres o a prop de les illetes d'emergència.

Els veïns de les entitats, sobretot del barri vell i del Tossalet de les Forques, asseguren estar "cansats" de l'incivisme dels conciutadans que abandonen bosses al carrer sense separar les fraccions, la imatge de deixadesa i les pudors i altres molèsties que aquest fet comporta. Una de les mesures que es reclamen és augmentar la freqüència de recollida de matèria orgànica, de manera que en comptes de passar-se a recollir tres dies (diumenge, dimarts i dijous), es passi a recollir quatre dies. La petició es fa pensant en tot l'any però es vol que almenys es faci d'aquesta manera durant els mesos d'estiu. També es vol més control del porta a porta. 

A l'espera de la reunió que finalment es portarà a terme d'aquí a uns dies, el diumenge 18 d'agost veïns del barri vell van protestar per la brossa abandonada recollint escombraries del carrer Sant Francesc. Una acció simbòlica amb què pretenien mostrar la disconformitat dels veïns amb la brutícia que, diuen, hi ha als carrers des de la implantació del sistema de recollida porta a porta. 
 

Els veïns de Berga denuncien que els carrers de la ciutat es troben més bruts. Foto: Cedida


El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha explicat en les darreres setmanes a aquest diari que ha estat en contacte amb els veïns, si bé ha recordat que són els ajuntaments els encarregats d'executar sancions derivades de l'obertura d'expedients per incivisme. 

Recollides extraordinàries al Menfis i a Pedret aquest agost

El Consell Comarcal del Berguedà, que és qui gestiona el servei, ha impulsat recentment recollides extraordinàries per deixar nets espais com Pedret o el Menfis on s'acumulaven bosses i deixalles abandonades pels incívics. 
Arxivat a