Calvet anuncia una línia d'ajuts per al desplegament dels plans d'usos als embassaments

La convocatòria té per objectiu facilitar als ens locals el desplegament de serveis i activitats de lleure als embassaments de les conques internes

Redacció
02 de setembre del 2019
Calvet, durant la seva visita a la presa de la Llosa del Cavall
Calvet, durant la seva visita a la presa de la Llosa del Cavall | Territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat en una visita recent a l’embassament de la Llosa del Cavall (Solsonès), la convocatòria d’una línia d’ajuts, quantificada en 150.000 euros, per a potenciar el desplegament dels plans d’usos als embassaments de les conques internes de Catalunya. La mesura pretén facilitar la redacció d’aquests plans als ens locals per a explotar serveis i activitats de lleure en el domini públic hidràulic i a les zones de servitud i policia dels embassaments.

El conseller ha posat de manifest la voluntat del Govern d’impulsar els plans d’usos als embassaments de les conques internes de Catalunya i ha remarcat la importància d’aquestes instal·lacions. Calvet ha assegurat que els embassaments són “infraestructures estratègiques de país” amb una triple funció: “garantir l’aigua, prevenir les inundacions i ara, també, potenciar les activitats econòmiques del territori”. Pel conseller, cal trobar quin tipus d’ús recreatiu i turístic pot afegir-hi valor.
 
Amb aquesta línia d’ajuts, que es preveu convocar al llarg de les properes setmanes i que serà la primera d’aquestes característiques, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es farà càrrec del 90% del cost total de la redacció dels plans d’usos, amb un import màxim de 31.500 euros. Aquesta mesura es posa en marxa amb l’objectiu de fomentar l’ús lúdic i social de les infraestructures hidràuliques de regulació que l’agència té al llarg dels principals rius catalans, i potenciar, així, les activitats econòmiques dels territoris on aquestes estan ubicades.