El Konvent acull un univers postapocalíptic on la tecnologia aïlla l'ésser humà

Un equip de 45 professionals han creat l'espectacle HU·MA que combina art, teatre, dansa moderna, improvisació i tecnologia punta

02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:10h
HU·MA, l'espectacle dels eivissencs Ritual Magic Designer.
HU·MA, l'espectacle dels eivissencs Ritual Magic Designer. | Konvent
El centre d'art berguedà del Konvent de Cal Rosal ha estrenat aquest cap de setmana l'experiència immersiva HU·MA, un museu nòmada sobre la soledat de l'ésser humà i l'evolució tecnològica. El director i fundador del Konvent, Pep Espelt, ha valorat molt positivament a NacióBerguedà que s'hagi escollit el Konvent per a la première d'una proposta única que combina art, teatre, dansa moderna, improvisació i tecnologia punta i que no ha deixat indiferent el públic que l'ha pogut gaudir. HU·MA és la darrera creació de l'equip Ritual Magic Designers amb seu a Eivissa, i que es dediquen a crear conceptes i experiències úniques. 

Un equip de 45 professionals ha portat a Cal Rosal aquest espectacle que es fa servir d'acrobàcies, projeccions audiovisuals, fotografies i dansa per representar un món postapocalíptic amb una nova mirada sobre el cos i la tecnologia. 

L'espectacle s'ha desenvolupat en tres sessions de 75 passis cadascuna. Amb les entrades exhaurides de feia dies, HU·MA ha suposat una experiència immersiva trencadora, que en cada dia s'ha acompanyat d'un sopar i un concert de música fins a la mitjanit. "Una experiència immersiva on els convidats han pogut caminar a través d'un collage d'experiències conceptuals de la vida, tractades com a instal·lacions humanes, i per diferents escenaris", tal com ho han definit els seus creadors. ​Tot plegat, com a reflexió sobre el què significa ser ésser humà en una societat cada vegada més tecnològica.
 

El nou espectacle immersiu de Konvent. Foto: Konvent


"Era una proposta amb un nombre de places molt limitades, s'ha equipat a tothom amb auriculars, amb un so molt especial, amb l'objectiu d'aïllar-los del món i fer la immersió al món d'HU·MA", ha explicat Pep Espelt. Era imprescindible portar els auriculars que s'entregaven a l'entrada perquè eren aquests els que et transportaven a l'univers sonor de l'espectacle. L'equip tècnic transmetia les diferents músiques i sons al públic a través d'aquests aparells. 

"Ha estat una bogeria bastant grossa, que ha comptat amb la participació de 45 professionals, gairebé 35 d'ells treballant des de darrere l'escenari", ha dit Espelt. Hi ha treballat un equip nombrós entre professionals de la dansa, escenògrafs, tècnics de so, músics i artistes audiovisuals. "Són gent amb experiència al Circ du Soleil, al món de les arts, les performances, les discoteques i l'entreteniment", ha afegit el director i fundador del Konvent. 
 

L'equip tècnic transmetia les diferents músiques i sons al públic a través d'auriculars. Foto: Konvent


El Konvent, un dels grans generadors de cultura del país

L'espectacle que Ritual Magic Designers ha portat al Konvent és un exemple més de la capacitat d'aquest centre d'art contemporani, antic convent de monges, per ser ara mateix un dels grans generadors de cultura del país. HU·MA va rebre el públic de la comarca el primer dia, però en les dues altres sessions hi ha assistit gent d'arreu de Catalunya, principalment de l'àmbit cultural, però també eivissencs i persones vingudes de Tel Aviv i Turquia, entre altres.

Una gran majoria d'espectadors han quedat sincerament impressionats per la proposta i una molt bona integració amb l'entorn. "Molta gent ens ha comentat que hi encaixava perfectament; que, en aquest sentit, no es podria haver estrenat enlloc més", ha apuntat Pep Espelt.

"Ha estat una experiència molt paisatgística, molt d'imatge, una immersió amb tecnologia punta, anaves transcorrent per les instal·lacions i cada quadre era pictòric al màxim, dissabte la gent en sortia molt emocionada, han lligat molt bé el seu llenguatge amb el nostre espai", ha subratllat Espelt. Ritual Magic Designers ha fet una estada de dues setmanes al Konvent, integrant perfectament el seu univers a l'espai. 
 

HU·MA, l'espectacle dels eivissencs Ritual Magic Designer. Foto: Konvent

Arxivat a