Les fortes tempestes passen ràpid i no provoquen incidents

Aquest dilluns baixaran les temperatures i pot caure algun ruixat aïllat a les comarques de Barcelona i Girona

NacióDigital
02 de setembre del 2019
Tempestes a Manlleu (Osona)
Tempestes a Manlleu (Osona) | Carme Molist
La matinada d’aquest diumenge a dilluns ha estat marcada per les fortes tempestes que han afectat sobretot el quadrant nord-est del país: les comarques gironines, la Catalunya Central i la costa central, així com alguns punts del Vallès. Finalment, però, les pluges han passat molt ràpid i no han estat tan intenses com s’esperaven, i no hi ha hagut incidents greus. Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir l'Alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat).

La virulència de les tempestes ha estat molt concentrada. En alguns punts, han anat acompanyades de pedra i forts vents. A l'EMA de Muntanyola (Osona) s'han enregistrat 21 l/m2 en 30 minuts. A Moià (el Moianès) han caigut 37 litres, per 20 a Sant Celoni i 17 a Lleida, entre d’altres.

Els xàfecs amb tempesta s'han desplaçat cap al mar durant les darreres hores, malgrat que encara se n'han format alguns cap a la costa central. Durant les pròximes hores encara podrà caure algun ruixat, sobretot al litoral.

A mig matí s’obriran clarianes arreu del país. Els termòmetres cauran en relació a ahir, i les màximes se situaran entre els 25 i 30 graus. A la tarda podria caure algun ruixat aïllat a les comarques de Barcelona i Girona.

A partir de dimarts s'imposarà el sol.