La canalització de l'aigua cap a Queralt no començarà fins que Castellar del Riu ho aprovi

Les noves canaleres que abastiran d'aigua el Santuari han de passar pel terme municipal de Castellar del Riu

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat el 12 de març a les 11:02h

Santuari de Queralt Foto: Aida Morales


L'abastiment d'aigua fins al Santuari de Queralt pel que fa al terme municipal de Berga ja es va aprovar a la darrera comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central conforme la llei que ho regula. No obstant això, aquesta no es podrà fer efectiva fins que l'Ajuntament de Castellar del Riu realitzi el mateix tràmit que ha seguit el de Berga, ja que part de les canaleres amb què s'haurà de transportar l'aigua, passen pel seu terme municipal. 

De fet, l'aigua ja arriba fins a Queralt, però amb una canalització molt precària i una potència molt baixa, ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé. Unes instal·lacions que s'hauran de renovar, sobretot als trams on la canalera no està enterrada, amb mecanismes per fer arribar una quantitat major d'aigua al Santuari. No obstant això, no serà fins que l'Ajuntament de Castellar del Riu ho hagi aprovat i això mateix hagi tornat a passar per una propera comissió d'Urbanisme quan, si està tot correcte, s'hi podrà començar a treballa.

Pel que fa al seu municipi, ha explicat Solé, la nova canalització de l'aigua fins a Queralt és un tema secundari, ja que les instal·lacions depenen de Berga i és aquesta ciutat, la que té pressupostats 250.000 euros per arreglar-ho amb previsió al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. En aquest sentit, ha remarcat, l'única responsabilitat que té actualment Castellar del Riu és tramitar-ho conforme a la legislació vigent. Un procés, ha dit, que ja està en marxa, i sobre el qual preveu que es pugui donar un primer pas al proper ple municipal.