Repic de campanes a Berga pel 103è aniversari de la coronació de Queralt

A les 9 de la nit del 3 de setembre, l'església de Sant Francesc de Berga acollirà un concert a càrrec d'Angelique Soto

30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 22:26h
Els berguedans portant la Mare de Déu de Queralt cap al santuari l'any 2016.
Els berguedans portant la Mare de Déu de Queralt cap al santuari l'any 2016. | Queralt 2016
La Comissió del Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt prepara diverses activitats pel tercer aniversari dels actes de 2016. Les activitats en commemoració de l'efemèride es faran el dimarts 3 de setembre. A les 12 del migdia hi haurà un repic de campanes de les esglésies de Berga i del Santuari de Queralt en record de l'hora en què van coronar a la Mare de Déu l'any 1916. I a les 9 de la nit, l'església de Sant Francesc de Berga acollirà un concert a càrrec d'Angelique Soto. 

L'objectiu, han explicat fonts de la comissió, és celebrar el 103 aniversari de la coronació canònica. Però alhora mantenir viu el record del programa d'actes del Centenari de fa tres anys, un moment històric que va unir berguedans i berguedanes de totes les edats i condicions. "Des de la comissió vam acordar que cada any, sempre que poguéssim, organitzaríem un acte de record", han afegit des d'aquesta entitat. Les activitats de l'anomenat 100+3 aniversari de la coronació estan organitzades per la comissió del centenari, l'Associació d'Amics de l'Església de Sant Francesc de Berga i l'Orfeó Berguedà. 

Paral·lelament, demà dissabte començaran els actes de la novena de Queralt, que s'allargaran fins al diumenge 8 de setembre, dia de la gala en honor de la Mare de Déu. Tots els dies de la novena, hi haurà missa a Queralt a les 6 de la tarda. També hi haurà ofici religiós el diumenge 1 a dos quarts de 12 del migdia, de la mateixa manera que n'hi haurà diumenge 8. 

El dia 3 s'espera que la missa de les 6 de la tarda estigui presidida pel bisbe de Solsona Xavier Novell. 

Els capitans d'enguany són Agustí Garriga i Montserrat Carreras, Xavier Vinyals i Carme Valletbò, Oriol González, Laia Tor, Sergi Montraveta i Irene Grau. 

Gala d'estels

Un any més, per cloure la jornada, hi haurà una nova edició de la gala d'estels amb observacions del cel i un sopar de carmanyola al santuari.
 

Cartell de la Gala de Queralt d'enguany. Foto: Cedida

Arxivat a