Doblet de la Farsa a la mostra d'art escènic de la plaça del Forn

La companyia teatral berguedana ha preparat una lectura teatralitzada de 'Noè al port d'Hamburg' de Joan Olivé i també representarà 'Punt Mort' de Marta Rojals en una aposta pel microteatre

30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 18:04h
'Punt Mort', una peça de microteatre de Marta Rojals que retrata el temps en suspens d'una parella que ha patit una avaria al cotxe mentre tornava d’un casament.
'Punt Mort', una peça de microteatre de Marta Rojals que retrata el temps en suspens d'una parella que ha patit una avaria al cotxe mentre tornava d’un casament. | La Farsa
La Farsa oferirà aquest dissabte 31 d'agost dues propostes de microteatre en el marc de la mostra d'estiu de teatre al carrer El Forn. Per començar, l'entitat realitzarà la lectura dramatitzada de l'obra Noè al port d'Hamburg de Joan Oliver que incorpora a la proposta música i una cuidada posada en escena. La cita imprescindible pels amants de l'art escènic és les 10 de la nit a la plaça del Forn, al centre històric de la capital del Berguedà.

La directora Angelina Vilella ha explicat a NacióBerguedà que "malgrat ser una lectura dramatitzada curta" ha volgut "inventar-se una escenografia i un vestuari" per tal de donar-hi vida. "Amb això l'hem volgut vestir perquè tingués un major atractiu pel públic", ha dit Vilella. Les tres persones que faran la lectura dramatitzada seran Josep Maria Suades, Òscar Garcia i Eva Tomàs però, a més a més, hi haurà tres actors que escenificaran la història amb gestos. Vilella ha confeccionat tres capgrossos per a l'ocasió. També s'ha demanat la col·laboració de la Berguedana de Folk Total. "Eloi Escútia Ramon Gragés vindran a tocar per començar l'obra", ha avançat Vilella. "L'Eloi ens ha compost una peça, El vals de Noè, estem molt contents", ha afegit Angelina Vilella. "Volíem donar-hi un toc diferent i ens ha sortit una bona proposta", ha afirmat Vilella.
 

Els tres capgrossos d'Angelina Vilella. Foto: Cedides

 
Posteriorment, hi haurà la representació de Punt Mort, una peça de microteatre de l'autora Marta Rojals que retrata el temps en suspens d'una parella que ha patit una avaria al cotxe mentre tornava d’un casament. El text forma part de CaRRoussel, una original proposta literària de cinc escriptors i escriptores de les lletres catalanes que van escriure un llibre conjunt amb textos que situen l'acció en un mateix escenari: l'interior d’un automòbil. Sònia Ferrer i Ferran Pujols protagonitzaran aquest muntatge interpretant els personatges de la Sara i l'Àlvar.  
 
En aquests dos espectacles s'aplicarà el sistema de la taquilla inversa, en què cada espectador decideix allò que vol pagar un cop hagi finalitzat la funció.

El cicle es clourà el 7 de setembre amb 'La Delació'

Finalment, la mostra de teatre d'estiu d'enguany es clourà dissabte que ve, 7 de setembre, amb la Delació, una obra d'Iris Hinojosa, Gerard Vilardaga i Manuel Díaz. Es tracta d'un muntatge, que té com a punt de partida la massiva detenció de col·laboradors de la guerrilla llibertària del Berguedà l'any 1949, un fet que va suposar l'aplicació de la llei de fugues a Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo.

L'objectiu de la mostra de teatre estival El Forn és rescatar l'essència dels Festivals d'Estiu de Teatre de Berga, que es van fer a l'exterior del 1973 al 1984. L'escenari escollit és la plaça del Forn, justament perquè que va ser el lloc on va celebrar-se la primera edició del festival el 1973, organitzat per l'Agrupació Teatre La Farsa.

Angelina Vilella ha valorat positivament l'acollida que està tenint el renaixement de la mostra d'art escènica d'estiu de Berga. Ha recordat, això sí, que totes les persones que siguin dissabte a la plaça del Forn han de tenir en compte que s'hi està representant una obra de teatre, ja que en ser tan cèntrica fa molta gent hi passi o que hi hagi més soroll de compte. "Els textos s'han de poder escoltar", ha recordat. En cas de pluja, els espectacles es traslladaran al Teatre Municipal de Berga.