Política

La delegada a la Catalunya Central diu que cal un Govern a Madrid per desencallar projectes

La puig-reigenca Alba Camps posa com a exemple el retorn dels ajuts Miner que l'Estat deu al Berguedà o les millores a Rodalies

per NacióBerguedà , 29 d'agost de 2019 a les 18:43 |
La delegada del Govern, la berguedana Alba Camps, en una entrevista amb l'ACN. | Gemma Alemán/ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, la berguedana Alba Camps, apel·la a la necessitat de què es constitueixi un govern espanyol per afrontar "temes encallats" al territori. Camps posa com a exemple la millora de la seguretat de Rodalies, implantar el sistema de la vinyeta o el retorn del deute que té l'Estat amb el Berguedà del Fons Miner. En paral·lel, nega que el procés català hagi afectat al funcionament de la Generalitat. "Segurament ara som més operatius que fa tres anys", assegura.
 
En declaracions a l'ACN, Camps reconeix que sense un Govern a Madrid "hi ha temes que no es poden tractar". Posa com a exemple les deficiències en les línies de Rodalies que passen per la Catalunya Central, la R-3 i la R-4; o la voluntat de l'executiu d'implantar l'alternativa al peatge, el sistema de la vinyeta, a vies com la C-16, un fet que permetria descongestionar la C-55. Un altre dels exemples, afegeix, és el retorn dels ajuts del Fons Miner pendents al Berguedà, un punt on "s'havia avançat" amb l'executiu de Mariano Rajoy i actualment "ha quedat parat".
 
El Govern segueix funcionant
 
La delegada al territori nega que la situació que viu Catalunya hagi afectat al funcionament de la Generalitat. "Les subvencions han seguit sortint", subratlla, tot posant com a exemple que des del 2012 no es convocava cap Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i enguany s'ha fet amb un pressupost de 250 milions d'euros destinats a cobrir les necessitats inversores del món local. 
 
"Evidentment que la política nacional afecta, però no es deixa de ser operatiu", insisteix, tot remarcant que fins i tot "potser ara som més operatius que fa tres anys".
 
A l'espera de la sentència dels presos independentistes
 
Camps confia en el fet que la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes dictamini la seva absolució. "Si no els absolen, hi ha d'haver una resposta a tots els nivells, dir que no ho podem tolerar", opina. La delegada, que recorda que estan empresonats per defensar el dret de vot dels catalans, creu que hi ha d'haver una resposta "pacífica" però d'acord "amb la gravetat dels fets". "Al final la força la té la gent i existeixen precedents del fet que amb la resistència pacifica es poden canviar les coses", afegeix.

 

Participació