La visita guiada de divendres sobre trinxeres i resistència canvia d'horari

Es farà a dos quarts de 8 del vespre amb sortida a l'església de Sant Bartomeu de la Valldan

Redacció
29 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:57h
Panoràmica de Berga i de la Serra de Noet.
Panoràmica de Berga i de la Serra de Noet. | Joan Creus / Wikiloc
La visita guiada a la Serra de Noet d'aquest divendres sobre resistència i trinxeres, i en el marc de les activitats per a la recuperació de la memòria històrica que organitza l'Ajuntament de Berga, canvia d'horari. La sortida estava prevista per a les 7 de la tarda, però finalment es farà mitja hora més tard, a dos quarts de 8. El punt de trobada serà l'església de Sant Bartomeu de la Valldan. 

La primera de les visites programades per al cicle "Rescatem la memòria. Recuperem la dignitat" tindrà lloc aquest vespre. En aquest cas, la sortida seguirà l'itinerari que va fer l'exèrcit de Franco en entrar a la capital berguedana i visitarà el refugi antiaeri del Teatre Municipal de Berga. El punt de trobada serà a la cruïlla entre el carrer del Roser i la carretera de Sant Fruitós, a dos quarts de 8 del vespre, i anirà a càrrec del regidor i historiador Ivan Sànchez. 
 
Aquest cicle d'activitats culturals i memòria històrica es fa coincidint amb el 80è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Berga, el 2 febrer del 1939. Hi haurà una tercera ruta, el dissabte 14 de setembre a les 7 de la tarda, que relatarà el dia a dia de la dona durant la guerra civil, a càrrec de la regidora i historiadora Roser Valverde. La visita permetrà conèixer de prop l'accés als túnels subterranis de la plaça de Sant Pere.
Arxivat a