Berga treu a licitació la primera de les accions de modernització previstes al polígon de la Valldan

El consistori ha obert el procés per adjudicar la millora d'un tram del camí de Can Ballús, en el marc de les actuacions que es faran amb la subvenció d'1 milió d'euros de la Diputacio

28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 20:17h
Imatge general del polígon industrial de la Valldan.
Imatge general del polígon industrial de la Valldan. | Aj.Berga
L'Ajuntament de Berga ha iniciat el procediment per fer efectiva l'adjudicació del contracte d'obres per a la millora d'un tram del camí de Can Ballús al polígon industrial de la Valldan per un preu de licitació de 238.098,21 euros. Es tracta de la primera de les principals actuacions de millora i adequació previstes en el marc del projecte de modernització del polígon de la Valldan, pel qual el consistori va obtenir 1.054.186,57 d'euros de subvenció de la Diputació de Barcelona. La proposta berguedana va ser escollida entre les cinc millors de la demarcació juntament amb projectes de millora per a polígons industrials de Mataró, Igualada, Sabadell i Rubí dins d'un programa del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

Divendres el consistori berguedà va publicar l'anunci de licitació al perfil del contractant de l'adequació del camí de Can Ballús i va obrir el període per a què les persones naturals i jurídiques interessades puguin presentar les seves ofertes en relació al projecte esmentat. 

El regidor d'Urbanisme de Berga, Aleix Serra, ha explicat aquest dimecres a NacióBerguedà que la licitació pretén adequar "la mobilitat interna" del polígon incorporant-hi millores medi ambientals i de funcionalitat. D'entrada, l'obra permetrà la reordenació de l'encreuament dels carrers camí de Garreta i camí de Can Ballús, que s'inicia a mitja alçada del primer, i l'uneix amb el carrer de Sant Bartomeu. Així mateix, facilitarà la comunicació en ambdós sentits de circulació al camí de Can Ballús que ara és de sentit únic i, per tant, contribuirà a la reducció dels itineraris en vehicle rodat que es fan cada dia dins del mateix polígon i a la descongestió de l'entrada del parc industrial.

També es planteja la repavimentació del carrer i la pavimentació i adequació de les dues àrees d'aparcament existents que no estan urbanitzades; i l'ajardinament i la plantació d'arbrat a la zona, amb la voluntat de millorar ambientalment l'àmbit del polígon d'activitat econòmica de la Valldan. El termini d'execució de les obres estimat serà de 4 mesos. 
 
El polígon de la Valldan s'estructura amb dos carrers verticals en direcció nord-sud, el carrer camí de Garreta en sentit nord i el carrer camí de Sant Bartomeu en sentit sud. "Un dels problemes de la gent que es mou sovint pel polígon és que acostuma a pujar per una de les vies principals, i baixar per l'altra, però hi falten vies que vagin d'un costat a l'altre en ambdós sentits de la circulació. "El camí de Can Ballús està, a més, molt degradat, de manera que l'actuació ens permetrà adequar-lo i endreçar la circulació", ha detallat Aleix Serra.

Hores d'ara el camí de Ballús és d'un únic sentit de circulació en la seva major part i no permet la connexió en els dos sentit de circulació entre els dos carrer principals, quelcom que aquesta acció pretén modificar. 

En l'avantprojecte que va presentar l'Ajuntament de Berga a la Diputació, i pel qual va atorgar-se l'ajuda d'un milió d'euros, hi havia previstes nou actuacions que han de servir per millorar la infraestructura d'un polígon que va construir-se als anys 70. En futures fases es desenvoluparà el gruix de les accions pendents. Es faran, entre altres, els treballs per a la sectorització de la xarxa d'aigua, millores en l'arbrat, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa per promoure l'ús d’energies renovables o el soterrament de la fibra òptica per millorar la qualitat de l’espai públic. El conjunt d'obres incloses en aquesta subvenció han d'executar-se entre els anys 2019 i 2020. L'Ajuntament de Berga treballa en la redacció del projecte de la segona fase d'actuacions en aquest sentit. Tot plegat, ha d'aconseguir rebaixar les emissions i reduir la petjada de carboni en aquest sector industrial. 

Es calcula que el cost total de totes les reformes que farien falta al polígon podria quantificar-se en una xifra molt elevada d'aproximadament uns 6 milions d'euros.

D'entrada, la subvenció de la Diputació permetrà fer accions de modernització, però en un futur Berga haurà de buscar noves ajudes amb l'objectiu de continuar-hi actuant, valora també el regidor. 
 
Presentació d'ofertes

Les ofertes per concórrer al concurs de licitació es podran presentar fins a la mitjanit del dijous 12 de setembre de 2019, mitjançant l'ús del sobre digital. L'obertura de pliques tindrà lloc el 17 de setembre al migdia. 

El sobre digital és un sistema de licitació electrònica ensobrada que permet la presentació i l’obertura d’ofertes de manera electrònica garantint la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte.

La mesa de contractació formada per un president, tres vocals i un secretari avaluarà totes les propostes presentades amb l'objectiu d'escollir l'oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació.
Arxivat a