Lleïr Barcons aconsegueix la plata a la YCC 2019, la prova per a joves promeses del Mont Blanc

Una de les promeses del trial de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà ha aconseguit la segona posició en categoria mínima per a joves d'entre 14 i 15 anys

28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 20:01h
El jove Lleïr Barcons al Mont Blanc.
El jove Lleïr Barcons al Mont Blanc. | Pere Mir/Cedida
El jove avianès Lleïr Barcons ha aconseguit la plata a la Youth Chamonix Courmayer (YYC) de l'Ultra Trail Mont Blanc (UTMB), una cursa per a corredors d'entre 14 i 22 anys disputada ahir en aquesta zona dels Alps, catedral del trail. La competició consta d'un pròleg de poc més d'un quilòmetre a Chamonix i d'una cursa de 4 quilòmetres amb sortida a la localitat italiana de Courmayer amb 200 metres de desnivell. Lleïr Barcons, una de les promeses del trial de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, ha aconseguit la segona posició en categoria mínima per a joves d'entre 14 i 15 anys després de fer bons resultats en les dues etapes.

Barcons ha fet un temps de 24 minuts i 21 segons. En la seva mateixa categoria, el guanyador ha estat el francès Mathias Anciaux amb un temps de 23 minuts i 35 segons. El també gal Juliel Poirel ha pujat al tercer escalafó del podi amb un temps de 24 minuts i 28 segons. El podi femení de la categoria mínima l'han completat Heidi Lebrat (29 minuts 55 segons), Leane Vivet (30 minuts i 39 segons) i Clara Vidal (32 minuts i 38 segons). 
 

El podi de la categoria mínima amb Lleïr Barcons com a segon classificat. Foto: Pere Mir/Cedida


A més de Lleïr Barcons, a la prova, hi han participat altres corredors catalans. Ramón Caballeria (The Elements) ha estat quart i Aniol Pujiula (GECA Lletissonada) vuitè, en categoria cadet, de 8 quilòmetres i 600 metres de desnivell. Paral·lelament,  Roger Comellas ho participant en categoria junior-espoir quedant 56è. 

Justament en la prova junior-espoir, de 15 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, han fet un bon paper diversos corredors de l'Estat. Ha estat destacable l'actuació de Nicolás Molina (1:37:59) i Daniel Osanz (1:38:05), emportant-se l'or i la plata, respectivament. El tercer classificat en categoria junior ha estat Anthony Felber (1:41:07). En aquest cas, Lucille Germain (1:56:01), i Alessandra Schmid (2:05:10) han ocupat les primeres posicions en categoria femenina. 

Bon paper d'Aina Roca i Marc Mir a les proves infantils

A la proves infantils de l'Ultra Trail Mont Blanc (UTMB), hi ha hagut dos representants del Berguedà: Aina Roca (9 anys), que ha estat la primera noia a la categoria benjamí, per a infants de 8 i 9 anys; i Marc Mir (10 anys), que ha quedat en catorzena posició a la categoria dels alevins, per a infants de 10 i 11 anys. Ambdós són membres dels Mountain Runners del Berguedà. 
 

Aina Roca i Marc Mir amb el Mont Blanc al fons. Foto: Pere Mir/Cedida