La Trobada Gegantera de l'Ametlla de Merola arriba a la xifra màgica de les 30 edicions

Vuit colles d'arreu de Catalunya i Andorra es concentraran el nucli per l'aniversari; coincidint amb l'activitat s'encetarà una campanya per canviar el vestit de la geganta local

28 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:38h
Gegants de l'Ametlla de Merola (dreta i esquerra).
Gegants de l'Ametlla de Merola (dreta i esquerra). | Cedida

Gegants de l'Ametlla de Merola (dreta i equerra) Foto: Cedida


Vuit colles d'arreu de Catalunya i Andorra tornaran a concentrar-se aquest dissabte a la tradicional Trobada de Gegants de l'Ametlla de Merola. La cita arriba enguany a la xifra màgica dels 30 anys, un fet que serà motiu de festa grossa. Hi participaran la colla d'Andorra la Vella, la dels Pallaresos, Navàs, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Pol de Mar, Santa Maria d'Oló i, és clar, la local de l'Ametlla de Merola amb en Mateu i la Maria, els gegants de la colònia. El cap de colla dels Gegants de l'Ametlla de Merola, Andreu Torres Vilà, ha explicat a NacióBerguedà que enguany, coincidint amb l'activitat, s'encetarà una campanya per canviar el vestit de la Maria, la geganta de l'Ametlla de Merola. D'altra banda, el sopar geganter se celebrarà a la pista de bàsquet i espera acollir més gent que mai.

Els gegants de l'Ametlla de Merola començaran, amb la trobada, el compte enrere pel seu propi 30è aniversari, que serà l'any que ve, i promet deixar un gran regust de boca als ametllencs i ametllenques amb activitats que s'aniran coneixent durant l'any. 

Els amants de la tradició gegantera de l'Ametlla de Merola estan convençuts que fer trenta trobades a l'Ametlla és especial, fregant l'excepcionalitat. Malgrat que el nucli pateix la marxa del jovent com molts altres pobles del Berguedà, antigues i noves generacions de veïns no fallen mai a la cita. La trobada suma cada any la col·laboració d'entre 100 i 120 veïns. "Durant l'any, a les sortides som 30 o 35 persones, en canvi a la trobada s'hi involucra molta gent, ens ajuden a coure botifarres, a posar les taules, aquest dia la logística és diferent", ha comentat Andreu Torres Vilà.

Moltes de les colles geganteres convidades per aquesta ocasió tenen un vincle especial amb l'Ametlla de Merola. "N'hi ha que fa molts anys que venen com Andorra o Sant Pol de Mar, però després hi ha Navàs que ha estat la colla amiga des de bon principi i que ja va assistir a la primera trobada", ha dit Torres vilà. Una colla que visita per primera vegada l'Ametlla de Merola és la dels Pallaresos (Tarragonès). 

La trobada té l'objectiu de tornar a ser una gran jornada festiva de la cultura popular catalana. Les activitats començaran a les cinc de la tarda de la tarda amb activitats per als més petits. A les 6 hi haurà la plantada de gegants al parc infantil i, a partir de les 7, una cercavila pels carrers i places de la colònia industrial. La trobada finalitzarà amb un sopar geganter a la pista de bàsquet i música de la mà de DJ Eve al bar cafè Ametlla. 
Arxivat a