Quinze joves berguedans participen en camps de treball internacionals

El consell comarcal ha reeditat i ampliat el programa Estiu Idiomes amb el qual ja va apostar l'any passat per fomentar l'aprenentatge de llengües estrangeres

Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:23h
Voluntariat de joves berguedans en camps de treball.
Voluntariat de joves berguedans en camps de treball. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha portat a terme, per segon any consecutiu, una iniciativa perquè els joves de 18 a 31 anys facin un camp de treball i aprenguin idiomes. L'ens ha reeditat i ampliat el programa Estiu Idiomes amb el qual ja va apostar l'any passat per fomentar l'aprenentatge de llengües estrangeres. L'activitat s'ha dut a terme en aquesta ocasió sense la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) però amb un ajut de Caixabank que ha permès augmentar els ajuts dels joves dels 500 als 800 euros. 

En total, 13 noies i 2 nois del Berguedà han fet o faran estades a camps de treball de 12 països diferents del món. Els joves han viatjat durant l'estiu, i en alguns casos encara ho han de fer, ja que els camps de treball tenen lloc des de principis de juliol fins a finals de setembre. L'ajut de 800 euros per cada noi o noia ha permès als interessats cobrir el viatge i les despeses bàsiques del camp de treball. La partida inicial del projecte era de 16.000 euros.

Els països on els berguedans i berguedanes han realitzat els camps de treball, segons fonts del consell comarcal, han estat Dinamarca, Cambodja, Alemanya, Taiwan, Itàlia, Mianmar, Polònia, Finlàndia, Japó, Rússia, Suïssa i Portugal. Per altra banda, els camps de treball han tingut temàtiques tan variades com agricultura i medi ambient, arts escèniques, educació o conservació de patrimoni cultural. 

L'estada forma part de la xarxa de treball que organitza l'entitat Servei Civil Internacional. Aquest organisme es dedica a l'organitza i gestió de camps de treball d'arreu del món i ofereix 1.200 camps de treball de curta durada de tipologia molt variada. Un camp de treball és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 20 voluntaris i voluntàries internacionals durant un període entre 1 i 3 setmanes. El grup dóna suport durant la seva estada a un projecte local transformador. Hi ha projectes arreu del món. L'objectiu del programa és la implicació de joves en camps de treball i projectes de cooperació internacional i també que puguin perfeccionar el seu nivell d'idiomes.