Estiu de reformes al refugi Sant Jordi

La millora més vistosa ha estat la seva ampliació amb un mòdul prefabricat de 18 metres quadrats, però també s'ha actuat en el serveis de calefacció, gas i electricitat i s'ha substituït la fossa sèptica

27 d'agost del 2019
Actualitzat a les 19:34h
Obres al refugi Sant Jordi.
Obres al refugi Sant Jordi. | FEEC
Estiu d'obres d'ampliació i adequació al refugi Sant Jordi, situat al vessant sud del coll del
Pendís, al Parc Natural del Cadí-Moixeró. L'actuació, que va començar a principi d'estiu i s'ha allargat unes vuit setmanes, ha constat de la millora del sistema de depuració d'aigües residuals mitjançant la substitució de la fossa sèptica; la millora del sistema de calefacció, el gas i l'electricitat de l'equipament, així com també una reforma a la cuina del refugi.

La intervenció més vistosa ha estat l'ampliació de l'edifici mitjançant un mòdul prefabricat amb l'objectiu d'augmentar de manera significativa l'espai destinat a la zona del descans dels guardes i incorporar una nova zona de magatzem. L'estructura partida en 10 peces va haver-se de traslladar amb helicòpter fins al refugi, on va muntar-se. En total, el mòdul prefabricat ha incrementat la superfície del refugi en 18 metres quadrats. En una segona fase de l'actuació encara sense data hi ha prevista l'ampliació del mòdul del menjador, tirant a terra una de les parets i afegint una nova peça, així com millorant l'entrada de l'edifici.