Més de 1.000 persones i 100 cotxes militars omplen el Guixaró

Els organitzadors afirmen que es tracta d'una de les millors edicions dels últims anys

Redacció
09 de març del 2015
Actualitzat a les 16:42h
Concentració de vehicles militars al Guixaró
Concentració de vehicles militars al Guixaró

Concentració de vehicles militars al Guixaró Foto: Cedida


La XXI edició de la Concentració Internacional de Vehicles Militars que cada any es realitza a la colònia del Guixaró ha mantingut totes les expectatives dels organitzadors i ha aplegat  més d'un centenar de cotxes d'entre els anys 40 i 70. La majoria d'aquests van ser fabricats expressament per lluitar a la Segona Guerra Mundial, tot i que també n'hi havia de la Guerra de Corea, de la del Vietnam, o altres cotxes d'època de caràcter civil. 

En total, i segons ha precisat un dels organitzadors Ferran Sibila, diumenge es van aplegar unes 1.000 persones que van omplir tota la colònia. Aquestes, van poder valorar i pujar a alguns cotxes, així com gaudir de l'espectacle de l'avioneta soviètica que va sobrevolar la zona. Una desfilada que “estava a rebentar”, ha precisat, i que va tenir un caràcter eminentment familiar. 

 
Pel que fa a la resta de dies, Sibila ha assegurat a aquest diari que ha estat una de les millors edicions, ja que el marge d'avaries que van tenir els cotxes va ser molt baix. Segons ha explicat, només uns cinc cotxes no van poder acabar alguna de les etapes que es van programar, un percentatge molt reduït, en comparació amb d'altres anys. A més, algunes de les avaries que hi ha haver es van poder solucionar ràpidament: “El Quim Sants, per exemple, va perdre una roda del jeep pujant cap a Casserres, tot i que va poder solucionar el problema amb un temps rècord”.

Una concentració  marcada pel sol i pel bon temps, amb cotxes de Castelló de la Plana, Barcelona, el País Basc, Navarra, Madrid, les Illes Balears i França, a part de Berga, el Guixaró, Casserres, Avià i Gironella, i que cada vegada està arrelant amb més força al Berguedà pel seu caire familiar, de bon ambient i de col·laboració constant entre tots els participants, han assegurat els organitzadors.