Unes 150 persones caminen contra el càncer a Sant Jordi de Cercs

Enguany la caminada popular s'ha aliat amb l'associació berguedana de familiars i malalts de càncer Ginkgo i n'ha destinat el benefici de les inscripcions

27 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:57h
Caminada Popular de Sant Jordi de Cercs.
Caminada Popular de Sant Jordi de Cercs. | Cedida
Unes 150 persones han participat aquest diumenge en la caminada popular solidària de Sant Jordi de Cercs que enguany s'ha aliat amb l'associació berguedana de familiars i malalts de càncer Ginkgo. Els participants han recorregut una distància de 15,3 quilòmetres amb sortida a la plaça Primer Comte de Fígols.

La caminada, que en aquesta ocasió celebrava la seva 29a edició, s'acompanya des de fa tres anys d'una finalitat solidària. Després de dues edicions en les quals s'ha col·laborat activament amb el Taller Coloma, en aquesta ocasió s'ha optat per destinar els beneficis a Ginkgo. L'activitat ha inclòs una parada per esmorzar a Casanova de les Garrigues, durant la qual la historiadora Dolors Santandreu ha explicat als assistents la història dels masos de Vilosiu o el castell de Blancafort. 

Els Masos de Vilosiu són dos masos rònecs, abandonats a la baixa edat mitjana, al terme municipal de Cercs que van ser excavats als anys 60. En conjunt, són dues masies aïllades unifamiliars a l'entorn d'un espai central compartit de reduïdes dimensions amb la cuina i el menjador, on la major part de les dependències corresponien a corrals i estances pel bestiar.
 

Participants de la caminada a la plaça Primer Comte de Fígols de Sant Jordi. Foto: Ginkgo Apac Berguedà


De tornada, els participants de la caminada han baixat fins a la Font de la Salamandra i després s'han encaminat cap a Sant Jordi per Caselles i la Balma. Una furgoneta s'ha encarregat de pujar al lloc de l'esmorzar a aquelles persones que no podien afrontar l'esforç físic de desplaçar-se a peu. Al finalitzar la caminada, tots els participants han estat obsequiats amb un clauer, en forma de cor, confeccionat des de la mateixa associació Ginkgo.

Un element a destacar ha estat l'ampli rang d'edats dels participants, des dels més petits fins a veterans de 88 anys, compromesos amb la pràctica de l'esport i també amb una causa solidària. La caminada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Cercs i l'organització Correcamins amb la col·laboració de Ginkgo. 
 

Esmorzar de la caminada popular de Sant Jordi. Foto: Ginkgo Apac Berguedà


Ginkgo comptarà gràcies a aquesta col·laboració amb els diners recaptats en les inscripcions així com amb 200 euros de punt de partida que es destinaran al seu benefici. L'entitat destinarà els diners a pagar les hores de fisioterapeuta que ofereix el primer i el tercer dilluns de cada mes a l'Hotel d'Entitats de Berga.

Una vegada més, aquesta és una mostra de la voluntat de l'Associació Correcamins i de l'Ajuntament de Cercs de vincular el món de l'esport amb la solidaritat. Com també ho és la Cursa Solidàries dels Bombers que es fa al mes de maig per col·laborar amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.