Guardonen el bomber de Guardiola que va socórrer el noi mort per arsènic a Sabadell

El jove de 19 anys va disparar amb una arma de fogueig el pare de l'alumna d'una escola i després es va prendre una dosi letal

Redacció
09 de març del 2015
Actualitzat el 10 de març a les 10:55h
Josué Saura rebent el reconeixement
Josué Saura rebent el reconeixement | Aniol Saura

El departament d'Interior ha lliurat a Josué Saura, bomber del parc de Guardiola de Berguedà, la Medalla d'Honor d'Argent per Serveis Excepcionals, per haver assistit, estant fora de servei, el jove que va perdre el coneixement i va morir després de disparar amb una arma de fogueig el pare d'una alumna a les portes d'una escola de Sabadell. En aquest cas, la conselleria li ha volgut reconèixer la tasca de socors que va realitzar de manera totalment desinteressada i en col·laboració amb altres cossos de seguretat i emergències, quan el jove va quedar desplomat a terra després de prendre arsènic. 

“M'han donat la medalla per un fet que va passar casualment davant meu i en què jo vaig fer el mateix que farien tantes altres persones”, ha declarat a NacióBerguedà. Segons Saura, el seu paper va ser requisar la pistola i intentar reanimar el jove de 19 anys, que havia ingerit una quantitat letal d'arsènic, poc després de disparar contra el pare de l'alumna que estava assetjant des de feia dies. 

Per al bomber del parc de Guardiola, aquesta actuació és similar a la que es podria haver trobar qualsevol company de professió, amb l'extra que el cas va ser mediàtic. En aquest sentit, ha deixat clar que es tracta d'un reconeixement que li podien haver donat “a molta altra gent” com, per exemple, el bomber de Barcelona que el va ajudar mentre estava fora de servei, o a la mosso d'esquadra de paisà que hi va col·laborar. 

Saura, que fa més de 20 anys que és bomber, ha volgut restar importància al reconeixement, i ha precisat que, per a ell, és una distinció que s'adreça a totes les persones que es dediquen a ajudar els altres: “Que es vegi que les bones accions també estan reconegudes”.