VÍDEO Els berguedans Mercado Negro tornen a l'escenari 18 anys després

El grup ha actuat aquest diumenge al monestir de Sant Llorenç de Guardiola dins del cicle de concerts d'estiu Vermuts Musicals

26 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:46h
Concert de Mercado Negro als Vermuts Musicals del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola.
Concert de Mercado Negro als Vermuts Musicals del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola. | Cedida
Els berguedans Mercado Negro han ofert el primer concert oficial de la seva nova etapa, dins del cicle de concerts d'estiu Vermuts Musicals que organitza la comissió del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola del Berguedà. Divuit anys després de l'últim concert Mercado Negro ha tornat així a pujar a un escenari. L'espai escollit s'ha omplert i això ha obligat els organitzadors a ampliar el nombre de taules i cadires. 
 
Per les característiques de l'indret, envoltat de natura i al costat del Monestir, els Mercado Negro han triat un format acústic per fer un repàs dels seus temes de sempre i les noves cançons que formaran part del seu nou treball discogràfic. Segons han explicat fonts del grup, el nou disc veurà la llum el proper setembre i portarà el títol de "Lo que pasa en las Vegas se queda en las Vegas", editat per la mítica discogràfica barcelonina Flor y Nata Records, que va ser la companyia que va veure néixer al grup als anys 80. 

 
 
Amb versions molt més pausades i càlides, durant el concert - que s'ha celebrat aquest diumenge al migdia - s'han pogut escoltar temes com el hit dels 80 Se han cargado a Mickey Mouse, però també Ciudad Gris Berlín, que formen part de la història del grup. Juntament també amb nous temes com Chica del 56, Mariposas Cibenéticas, o Vagabundo. Un dels temes que més ha impactat al públic assistent ha estat Maravillosamente Especial, dedicat a les persones afectades per la síndrome de Down i que ha comptat amb la presència d'Alba García, una nena amb Down que ha col·laborat en la gravació del tema fent els cors. D'aquest tema, s'han cedit els drets a la Fundació Catalana Síndrome de Down que prepara una campanya de sensibilització per aquesta tardor.
 
El concert ha tingut una segona part en la qual una de les veus del grup, Angelique, ha presentat el seu projecte en solitari amb el nom de The Witch, música electrònica produïda per Habana Beat, bateria i productor del treball de Mercado Negro.
 
Els components actuals de la formació berguedana són Josep Lluís Sosa (guitarra i veu), Manel Fernández (baix i veu), Angelique (veu), Dani Pujals (teclats i  trompeta), Habana Beat (bateria i programació electrònica). El grup continua treballant per la presentació en format elèctric que coincidirà amb la sortida del nou disc, però, segons asseguren els seus membres, no descarta tornar a fer més concerts en format acústic.