La Valldan escull pubilla i dama d’honor en l’inici de la seva festa major

Les noves representants del pubillatge berguedà són Marta Altarriba i Subirana i Laia Batriu i Castella

23 d'agost del 2019
Actualitzat a les 21:22h
Representats del pubillatge de diversos municipis de Catalunya han assistit a l'acte de la Valldan.
Representats del pubillatge de diversos municipis de Catalunya han assistit a l'acte de la Valldan. | Pilar Màrquez Ambròs
La Valldan ha proclamat aquest divendres les noves pubilles d'enguany, Marta Altarriba i Subirana i Laia Batriu i Castella. El nucli ha reunit pubilles i hereus d'arreu de Catalunya en el tret de sortida d'una festa major que ha comptat també amb el pregó de l'alcaldessa Montse Venturós que ha elogiat singularitat i tradicions de la Valldan. Un centenar llarg de persones han assistit a un reeixit inici de festa amb presència de diversos regidors del plenari de Berga, tant de l'equip de govern com de l'oposició, i representants veïnals. 

El moment musical ha arribat de la mà dels Rustik's de Vallcebre, animant a ballar a tothom a ritme de folk. 

La festa continuarà aquest dissabte amb una masterclass de zumba, a dos quarts de 6 de la tarda, i la 23a Caminada Nocturna de la Valldan, amb sortida a les 10 de la nit de la plaça de l'Escola. L'itinerari d'aquesta caminada permet fer una ruta per l'entorn del nucli, i l'organització recomana que aquells que hi vulguin participar portin bon calçat i llanterna per a fer aquest recorregut sense complicacions. Diumenge, la Valldan acollirà els actes més tradicionals. Hi haurà cercavila amb la Cobla Pirineu i els Gegants de la Bauma, amb sortida de la plaça de l'Hostal del Bou fins a Sant Bartomeu. A les 11 del matí es farà missa i processó i, seguidament, una audició de sardanes. 

A les 7 de la tarda hi haurà un lluït ball de Festa Major a càrrec del grup Cafè Trio. La festivitat s'allargarà, amb diversos actes per a grans i xics, fins el proper dimarts. Es clourà amb un sopar popular de festa major, a les 9 del vespre, a la plaça de l'Escola. 
 

L'alcaldessa durant la recepció del pubillatge, aquesta tarda a la Valldan. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a