Municipis

Gironella atorga 7.000 euros en beques per a material escolar i llibres

Durant la convocatòria s'han rebut 98 sol·licituds i finalment s'han tramitat ajuts per a 79 famílies

per NacióBerguedà , 23 d'agost de 2019 a les 13:36 |
Alumnes durant un projecte educatiu. | Aj.Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Gironella ha obert aquest estiu una nova convocatòria d'ajuts pels alumnes empadronats a la vila, per a l'adquisició de material escolar i llibres pel curs 2019-2020. La iniciativa ha permès atorgar beques a famílies, per un import total de 7.076,30 euros. Durant la convocatòria s'han rebut 98 sol·licituds i s'han atorgat ajuts a 79 famílies.

La regidora d'Educació, Lurdes Roset, ha explicat que el nombre d'ajuts atorgats es manté en la línia amb els altres anys, i destaca que no s'ha esgotat el pressupost destinat a aquesta convocatòria, que era de 7.500 euros. 


De totes les sol·licituds presentades, 19 no complien amb els requisits, ja que tenen ingressos superiors a l'indicador de renda de suficiència, son beneficiaris de la beca del Departament d'Ensenyament, o cursaran Batxillerat.
 
La convocatòria d'ajuts anava destinada a tots els alumnes empadronats a Gironella, matriculats en centres públics o concertats d’educació infantil, primària, i secundària obligatòria, de famílies en situacions de necessitats socials o econòmiques. Els ajuts estan coordinats amb l'educadora social i les direccions del centres educatius, i es basen en barems diferents als dels protocols d'ajudes de caràcter social, ampliant així el nombre de famílies que hi tenen accés.

 

Participació