Una seixantena de persones es manifesta a Berga pel Dia de la Dona Treballadora

CUP, Arran i Casal Panxo denuncien les continuades situacions de violència contra les dones

per Redacció, 7 de març de 2015 a les 20:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Lectura del manifest Foto: Aida Morales


Una seixantena de persones s'ha manifestat aquest dissabte pel Dia de la Dona Treballadora, que té lloc aquest diumenge, i han denunciat la violència que, en el seu dia a dia, les dones “es veuen obligades a aguantar”. Els manifestants, que han estat convocats per l'Esquerra Independentista del Berguedà, s'han reunit a la plaça de Sant Pere, des d'on han avançat fins a la plaça de Sant Joan al crit de consignes com 'el meu cos, la meva decisió', 'sense les dones no hi ha revolució' o 'ni les dones ni la terra, territori de conquesta'. 


“Avui i aquí ens trobem perquè el 8 de març no és un dia més del calendari”, han declarat. Segons han afirmat, aquest dia és el representant de les jornades de totes les dones treballadores, de totes les edats i de tots els indrets. Un dia en què cal “alçar la veu” i criticar “l'explotació, l'opressió, la discriminació, les violències i els abusos” als que constantment han de plantar cara les dones. 

 
Molts d'aquests, han destacat, són més corrents del que sembla, ja que, són moltes, les que han hagut d'aguantar que, per aconseguir una feina, se'ls hi preguntés si són mare o tenen intenció de ser-ho, així com acceptar un sou inferior que el d'un home per realitzar una mateixa tasca. I després de tot això, han criticat, “arribar a casa i complir aquella funció a la vida que se m'ha estat assignada per gràcia divina”, en referència a netejar, cuidar la casa o complaure el marit.


Davant de tot això, l'Esquerra Independentista considera que cal donar un toc d'atenció a “tots els tipus de violència”, alguns camuflats, que pateixen les dones i que, segons han declarat, “no mereixen altra consideració que autèntiques aberracions”. En aquest sentit, han avisat que la violència va entrant a formar part de la normalitat de mica en mica i de forma inconscient i, per aquest motiu, asseguren que “cal prendre consciència col·lectiva” d'aquestes situacions i lluitar: “Lluitar perquè no som dèbils, sinó invencibles; perquè si les dones diem prou, el món s'atura”. 

 
 

Concentració pel Dia de la Dona Treballadora Foto: Aida Morales

 

Participació