Oci

La General, futur incert per a la històrica sala de festes de Berga

El local ha tancat provisionalment aquest agost després de 31 anys

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 19 d'agost de 2019 a les 19:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La General de Berga. Foto: La General/Facebook


La sala de festes la General de Berga ha tancat aquest agost després de 31 anys, i a hores d'ara manté un futur incert. Un dels sis socis de la cooperativa Tres Branques i que n'ha estat gerent els últims anys, Marià Miró, explica que "ara mateix el traspàs continua a la teulada dels propietaris". Miró assegura que hi ha persones interessades en agafar-ne el relleu i que no es tracta d'un negoci deficitari. "Ens agradaria que no tanqués definitivament, però l'última paraula la tenen els propietaris que han de donar-nos una resposta a principis de setembre", relata Miró. La cooperativa Tres Branques té la llicència de la General des del 2012 i des de llavors ha estat l'encarregada del local.


Com que el contracte de lloguer depèn, no obstant, dels propietaris del local, no serà fins d'aquí a unes setmanes que es coneixerà si el tancament de la sala és definitiu. "Nosaltres posarem les màximes facilitats perquè no es tanqui", subratllen des de la cooperativa Tres Branques, que han gestionat l'espai els últims set anys. "La situació personal de tots els socis ha canviat i els nostres projectes de vida ara mateix no passen per la gestió d'una sala de festes i de nit", exposa Marià Miró. Miró apunta que la sala està adaptada a la normativa perquè els últims anys s'ha actuat en aquest sentit, cosa que facilitarà que, si hi ha nous gestors, aquests puguin destinar els diners en millores més de tipus estètic, si així ho consideren. 

La General va obrir a la ciutat el 1988 i durant més de dues dècades va estar en mans d'Àngel Rodríguez, que va traspassar-lo a la cooperativa Tres Branques fa set anys. La General era fins ara l'única discoteca de la comarca, així com també l'únic espai que cobria la franja horària de 3 a 6 de la matinada, els divendres i dissabtes. 


La cooperativa Tres Branques va fundar-se l'any 2007 com una associació de tècnics de l’espectacle. Els socis actuals són Martí Ballús, Carles Canal, Albert Prats, Sebastià Prat, Roger Guixé i Marià Miró.

"La situació que té la General a Berga és privilegiada, està situada al centre. Sense la General, la capital de comarca es quedarà sense un espai de festa d'aquestes característiques, que fa que els joves tinguin un lloc d'oci al centre de la ciutat i no agafin el cotxe. A nosaltres ens agradaria que el negoci continuï en mans d'algú que tingui ganes de mantenir-lo", diu Miró. "Si es tanqués, no es podria tornar a obrir un lloc així al centre d'una ciutat", expressa. 

Una de les característiques de la General ha estat sempre la de ser un espai de música per a tots els públics amb diversitat d'estils musicals. Durant el mes de juliol, la Cooperativa Tres Branques va acomiadar-se de col·laboradors i clients de la General dedicant cada dissabte a un tipus de música diferent. L'última festa ha estat la del 10 d'agost amb una festa llatina. 

 

Participació