Lleure, esport, tradició i activitats per a tots els públics a la Festa Major de Saldes

Les activitats comencen aquest dimarts 20 d'agost

Redacció
19 d'agost del 2019
Actualitzat a les 18:28h
Els nans i els gegants de Saldes, acompanyats de molta xerinola, participen d'aquesta Festa Major.
Els nans i els gegants de Saldes, acompanyats de molta xerinola, participen d'aquesta Festa Major. | Ajuntament de Saldes
Saldes comença demà dimarts una Festa Major repleta d'activitats i propostes per a tots els públics. Els actes de la celebració començaran al poble amb un torneig de bàsquet 3x3 a la pista poliesportiva a les 6 de la tarda, i cinema a la fresca al Local Social, a les 10 del vespre. 

Dimecres hi haurà una caminada nocturna solidària, amb sortida des de la plaça Pedraforca. Les activitats esportives i de lleure continuaran dijous amb un torneig de Fifa a la Penya Blaugrana, a les 11 del matí. A les 6 de la tarda, el poble acollirà un taller participatiu sobre com han canviat els pobles de les Valls del Pedraforca (Saldes, Gósol, Josa, Tuixent, La Vansa i Fórnols i Vallcebre) en les últimes dècades, al centre cívic. 

El gruix d'actes prendrà força divendres amb taller de còctels, masterclass de zumba i la tradicional cantada d'havaneres a càrrec de Sac i Ganxo. Aquesta última activitat, que tindrà lloc a dos quarts de 10 del vespre a la plaça de Sant Martí, comptarà amb el repartiment de rom cremat per a tots els assistents. 

Més tard, la festa seguirà amb el correbars Farrafoca amb Entrompats Band, concert amb Sicuta i Bossonaya, i la fi de festa a càrrec de Djs Residents. 

Els més petits també tindran el seu espai dins la festa dissabte amb el taller infantil a càrrec d'Anna Prat, a l'exterior del Local Social; i la Gimcana Infantil, a les 5 de la tarda a la plaça Pedraforca. De cara al vespre, hi haurà ball de festa major amb Joan Vilandeny a la plaça Sant Martí i el Saldes Sound amb Destor, Biel & It. 

Les activitats continuaran el diumenge 25 amb Concurs de Truc al bar l'Arc, brunch electrònic i botifarrada a la plaça Sant Martí i festa "Fora Stocks" a la piscina. 

Missa, cercavila i ball per a l'últim dia

El darrer dia de festa grossa a Saldes serà dilluns 26 quan hi haurà missa de Santa Severina oficiada pel mossèn Ramon Anglerill, i cercavila amb els gegants i nans de Saldes. 

També se celebrarà festa de l'escuma a la pista poliesportiva, ball de tarda amb Fermí Riu, sopar popular i ball de nit, altre cop amb Fermí Riu. Per inscriure's al sopar, es poden comprar els tiquets al bar l'Arc, Cal Manel, el Forn de Pa El Roure, l'estació de servei de Saldes i l'establiment El Cruse de Cal Xisquet. Aquesta festa major, als peus del Pedraforca, està organitzada per l'Ajuntament de Saldes i la Comissió de Festes. 

Consulta el programa complet de la Festa Major de Saldes.