La televisió francesa situa Marc Coma com a copilot de Fernando Alonso al Dakar

El d'Avià, que va guanyar en cinc ocasions el considerat raid més dur del món en la categoria de motos, acompanyaria el pilot asturià en el seu debut a la prova

Redacció
19 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:05h
Marc Coma amb els cinc títols del ral·li més dur del planeta (arxiu).
Marc Coma amb els cinc títols del ral·li més dur del planeta (arxiu). | Aida Morales
L'avianès Marc Coma serà copilot del pilot espanyol Fernando Alonso al Ral·li Dakar 2020 que es disputarà a l'Aràbia Saudita el mes de gener, segons assegura aquest dilluns France Télévisions. Marc Coma és un bon coneixedor del considerat raid més dur del món que va guanyar en cinc ocasions en la categoria de motos (2006, 2009, 2011, 2014 i 2015). A més, el berguedà també va ser el director esportiu de la prova durant tres anys, deixant el càrrec després de l'edició de 2018. Segons explica la televisió pública francesa, la informació es podria confirmar oficialment en les pròximes hores. 
 
Fernando Alonso, bicampió del món de Fórmula 1, va finalitzar amb Toyota el seu pas pel Mundial de Resistència el passat mes de juny. Alonso va guanyar el campionat al costat del suís Sebastian Buemi i el japonès Kazuki Nakajima, i des de fa diversos mesos s'especula amb la seva possible presència a la sortida del raid sud-americà. A més, el pilot d'Oviedo, de 38 anys, ja va estar provant a finals del passat mes de març el Toyota Hilux amb el qual el qatarià Nasser Al-Attiyah es va proclamar campió de l'últim Ral·li Dakar. L'asturià va realitzar unes proves en un traçat tancat pel desert sud-africà i va completar els seus primers quilòmetres juntament amb l'experimentat Giniel de Villiers, vencedor del Dakar el 2009 i habitual del podi durant els últims anys.

D'acord amb la informació de la televisió pública gal·la, Alonso i Coma serien a Namíbia fent proves amb el Toyota amb què l'asturià podria debutar al Dakar.