Veïns del barri vell protesten per la brossa abandonada recollint escombraries del carrer Sant Francesc

Diverses persones s'han organitzat a través de Facebook per mostrar la disconformitat amb la brutícia que, asseguren, hi ha als carrers des de la implantació del porta a porta

19 d'agost del 2019
Actualitzat a les 4:26h
Escombraries amb missatge de protesta al carrer de Sant Francesc.
Escombraries amb missatge de protesta al carrer de Sant Francesc. | Facebook
Veïns del barri vell de Berga s'han organitzat aquest diumenge a través de Facebook per recollir escombraries abandonades al carrer de Sant Francesc. "Escombraries recollides per veïns de Berga al carrer Sant Francesc (avui hi ha cine i no volem que la quitxalla vegi tanta porqueria)". Aquest és el missatge que han deixat en una bossa on han aplegat part la deixalla. "El barri vell ja està cansat de tanta brutícia", han plasmat també en un pot de pintura que algú havia deixat a la zona, a pocs metres del Teatre Patronat, on aquest cap de setmana es projectava "Toy Story 4". 

Ha estat una acció simbòlica però que pretenia mostrar la disconformitat dels veïns amb la brutícia que, asseguren, hi ha als carrers des de la implantació del sistema de recollida porta a porta. Una situació que, segons han denunciat, s'ha agreujat els mesos d'estiu. Entre altres, perquè la calor fa més difícil pal·liar les pudors que genera l'orgànica quan ha de guardar-se les deixalles a casa diversos dies seguits, però també perquè hi ha qui decideix abandonar les bosses a tocar de contenidors de vidre, papereres o a prop de les illetes d'emergència. 

Una de les mesures que es reclama és augmentar la freqüència de recollida de matèria orgànica, de manera que en comptes de passar-se a recollir tres dies (diumenge, dimarts i dijous), es passi a recollir quatre dies. La petició es fa pensant en tot l'any però es vol que almenys es faci d'aquesta manera durant els mesos d'estiu. Les associacions de veïns han demanat hora per poder-se reunir-se com més aviat millor amb el regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia. 

La legislació aplicable, en el cas dels incívics que abandonen la brossa al carrer en diversos punts de la ciutat, pot suposar la imposició d'una sanció que va de 120 euros a 60.000 euros.
Arxivat a