ERC de Berga presenta la precampanya «Un nou país. Amb tu canviem Berga»

Esquerra instal·la una parada al Vall cada dissabte per captar les queixes, propostes i inquietuds dels ciutadans

Aida Morales
07 de març del 2015
Actualitzat a les 21:00h
Membre de l'equip d'ERC a Berga a la parada del Vall
Membre de l'equip d'ERC a Berga a la parada del Vall | Aida Morales

L'equip d'ERC a Berga a la parada del passeig de la Indústria Foto: Aida Morales


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga ha iniciat aquest dissabte la precampanya electoral amb el lema 'Un nou país. Amb tu canviem Berga'. Amb aquesta, segons ha explicat la seva candidata a l'alcaldia, Ermínia Altarriba, es volen recollir “les impressions, les inquietuds, les queixes i les propostes” dels ciutadans, per tal d'estructurar un programa electoral en què els veïns de Berga se sentin identificats. 

Per aquest motiu, el partit republicà serà present cada dissabte de març al passeig de la Indústria amb una paradeta on convidaran els berguedans a dir-hi la seva, així com a explicar els eixos principals que vol treballar Esquerra abans i després de les eleccions municipals del 24 de maig. En aquesta línia, ERC ha situat dos taulells perquè, qui ho vulgui, pugui exposar els elements que li manquen o no li agraden de la ciutat. 

A partir d'aquestes aportacions, ha prosseguit el president d'ERC a Berga, Jaume Giménez, s'el·laborarà un programa que intentarà ser el més fidel possible a les necesistats dels ciutadans: “No volem que sigui una programa abastat pel partit, sinó incloure les màximes inquietuds de la ciutadania”. No obstant això, Giménez també ha precisat que no serà “una carta als reis”, ja que totes les idees es vehicularan a través dels quatre grans eixos del partit. 

 
“Volem que Berga sigui una ciutat cohesionada i justa”, ha començat Altarriba, que també ha afegit que haurà de ser “més emprenedora i dinàmica” per tal de crear ocupació. Un altre dels pilars fonamentals d'ERC serà aconseguir un ajuntament i unes institucions “el màxim de transparents i participatives” perquè els ciutadans se sentin més acompanyats i representats. I, finalment, ha acabat Altarriba, “la república catalana només serà, si Berta és republicana i si la construim des d'aquí”. 

Participació i propostes ciutadanes

Moltes de les propostes que han deixat els veïns de Berga als murs que ha col·locat Esquerra a la seva paradeta del Vall, han anat en la direcció d'aconseguir una millor mobilitat a la ciutat. Concretament, s'han reclamat voreres adaptades per passar-hi cadires de rodes i cotxets, arreglar els forats dels carrers, modernitzar el mobiliari urbà, donar més protagonisme a les associacions de veïns, tenir un projecte de futur per a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, tenir un Ajuntament més transparent, treballar per una escola d'Arts i Oficis, millores per a la gent gran i ajudes reals perquè els joves puguin trobar feina. 

Pel que fa a la participació, l'alcaldable d'ERC la ha valorat molt positivament, ja que, segons ha dit, durant el primer dia ja s'han realitzat moltes propostes. A més, ha precisat, el contacte “de tu a tu” agrada a la gent, que es veu més còmoda proposant o queixant-se d'aquesta manera, que no anant directament als mitjans de comunicació o a les institucions.
Arxivat a