La policia de Berga denuncia un jove que conduïa sense carnet i va estavellar-se contra un fanal

També obre diligències penals contra un conductor que va negar-se a fer la prova d'alcoholèmia

14 d'agost del 2019
Actualitzat a les 19:27h
El cotxe accidentat a la plaça Gernika de Berga.
El cotxe accidentat a la plaça Gernika de Berga. | Aj.Berga
La Policia Local de Berga ha obert diligències penals a dues persones per dos casos relacionats amb la seguretat viària. En el primer dels casos un jove veí de Berga, sense permís de conduir ni assegurança, va estavellar el vehicle que conduïa contra un fanal. L'accident sense ferits, malgrat que a l'interior el cotxe implicat hi havia quatre ocupants, va produir-se diumenge passat a la plaça de Gernika.

En el segon dels casos, els Mossos d’Esquadra van observar un vehicle que circulava de forma anormal dins del nucli urbà i van remetre l'avís a la Policia Local. Els agents van aturar el conductor que mostrava símptomes de circular sota els efectes de l'alcohol però que va negar-se a fer-se la prova d'alcoholèmia. 

Les dues persones denunciades hauran de comparèixer properament davant del Jutjat d’Instrucció de Berga.   

Enxampat sense permís de conduir ni assegurança

L'incident a la plaça de Gernika va succeir el passat diumenge 11 d'agost al voltant de tres quarts d'11 de la nit.  En arribar al lloc dels fets, els agents van observar que un cotxe havia xocat contra un fanal situat a la cruïlla entre la Plaça de Gernika i el Passeig Vila de Casserres. El fanal va caure sobre un balcó a causa de l'impacte però no va causar danys personals.

La Policia Local va activar els serveis d'emergències per atendre les quatre persones que viatjaven a l'interior del vehicle, les quals, van rebutjar l'assistència, segons fons de l'Ajuntament de Berga. Va ser llavors quan els agents van iniciar la tramitació de la documentació relativa a l'accident de trànsit que van detectar que el vehicle no disposava d'assegurança i que el conductor no tenia el permís de conducció.

Seguidament, els agents van procedir a l'obertura de diligències penals per un presumpte delicte contra la seguretat viària. També es va tramitar una denúncia administrativa pel fet de circular sense assegurança i el vehicle va ser immobilitzat i traslladat al dipòsit municipal, han detallat les fonts. Els agents van realitzar al jove les proves per a la detecció del consum d’alcohol i drogues, les quals, van donar un resultat negatiu. 
 
Un conductor es nega a realitzar la prova d'alcoholèmia 
 
D'altra banda, una persona que conduïa pel nucli urbà amb signes d'haver begut va negar-se en repetides ocasions a efectuar correctament el test d’alcoholèmia.

Els agents de policia local van informar el conductor de les conseqüències legals que comporta negar-se a realitzar el control de drogues o alcohol entre les que s'inclouen la retirada del carnet durant 3 mesos i, depenent del cas, també es poden sumar penes de presó de 6 a 12 mesos i la prohibició de conduir vehicles a motor d’1 a 4 anys. No obstant això, la negativa va persistir i els agents van obrir diligències penals per la comissió d’un presumpte delicte contra la seguretat viària i també van tramitar una sanció administrativa per no disposar de l’assegurança obligatòria del vehicle, han indicat fonts de l'Ajuntament de Berga.

Tot seguit, es va procedir a la immobilització del cotxe per a traslladar-lo al dipòsit municipal. 
 

Vehicle immobilitzat per la negativa a sotmetre's a un test d'alcoholèmia. Foto: Aj.Berga

Arxivat a