Mor l'activista social berguedana Ramona Bruch als 89 anys

Va ser presidenta del Casal de la Gent Gran de Berga, va presidir l'Associació Tagast i també va ser cofundadora del Grup Horitzó del Berguedà

14 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:51h
El funeral per Ramona Bruch es farà divendres a l'església parroquial de Santa Eulàlia.
El funeral per Ramona Bruch es farà divendres a l'església parroquial de Santa Eulàlia. | ERC
Ha mort a Berga a l'edat de 89 anys l'activista social Ramona Bruch, que va ser presidenta del Casal de la Gent Gran de Berga i va presidir l'Associació Tagast. També va participar en la fundació del Grup Horitzó del Berguedà amb la germana Maria Gràcia. Va estar, en general, molt vinculada al teixit associatiu de la ciutat, entre altres com a membre de l'Associació de Veïns dels Quatre Barris o l'Associació d'Exalumnes de la colònia Escolar Permanent del pavelló de Suècia. A més a més, va militar a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) on va rebre una distinció pels anys de militància. 

El funeral es farà aquest divendres dia 16 d'agost a les 10.30 del matí a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. Així mateix, la sala de vetlles estarà oberta dijous dia 15 de 10 a 1 i de 4 a 8 de la tarda.

Ramona Bruch, nascuda l'any 1930 i que va patir represàlies durant el franquisme, va mantenir-se molt compromesa amb la causa independentista i republicana. L'any 2015 en l'acte de final de campanya de Junts pel Si a Berga, Bruch va emocionar el públic amb un discurs en què va apel·lar a recordar "els que no hi són, i que han sofert tortures, presons i la mort per aconseguir el que ara tenim a les mans". 

La Revista Caramella, en una publicació de l’any 2018 feia un repàs del paper de la dona a les festes populars catalanes, en el qual recordava que Ramona Bruch va ser la primera dona de qui se sap el nom que "l'any 1944 o 1945" va realitzar la gesta de saltar de Ple a la Patum. 
Arxivat a