El Paral·lel Festival de Guardiola de Berguedà exhaureix totes les entrades

El certamen aplegarà un total de 1.000 assistents, un 40% dels quals són estrangers

13 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:26h
Fèlix Beltran, Esther Casado, Josep Lara i Jordi Agustí amb el cartell.
Fèlix Beltran, Esther Casado, Josep Lara i Jordi Agustí amb el cartell. | Pilar Màrquez Ambròs
El Paral·lel Festival de Guardiola de Berguedà ha aconseguit exhaurir les mil entrades disponibles en només deu setmanes. El cofundador del certamen, Fèlix Beltran, ha assegurat aquest dimarts que es tracta d'un fet "inèdit" i ha subratllat la bona acollida d'un festival que arriba a la quarta edició ben consolidat. Fèlix Beltran, Jordi Agustí i Esther Casado, acompanyats per l'alcalde de Guardiola i president del consell comarcal, Josep Lara, han detallat aquest migdia les principals novetats del certamen en una roda de premsa al Monestir de Sant Llorenç. Lara ha valorat positivament l'impacte del certamen al Berguedà.

El festival de música electrònica, que se celebrarà del 30 d'agost a l'1 de setembre, comptarà amb noms de renom nacionals com Mousedown, Guillam, Refracted i els estatunidencs Mike Parker i Donato Dozzy, segons ha destacat Esther Casado, encarregada de la programació. Per segon any, el certamen se celebrarà a les instal·lacions de l'hotel El Jou de Guardiola i permetrà gaudir d'un total de 35 hores de música. 

Donato Dozzy serà el cap de cartell d'un festival que combina la música electrònica experimental, techno i ambient. Hi haurà 15 actuacions en només tres dies. Paral·lelament, en el marc del certamen es faran quatre tallers professionals.

Públic jove d'arreu del món

Un 40% dels assistents són estrangers i el perfil del públic que hi assisteix és majoritàriament jove amb una mitjana d'edat de 28 anys, segons han indicat des de l'organització. Jordi Agustí, cofundador del festival, ha explicat que el certamen atrau públic de diversos països europeus com França, Alemanya o Anglaterra però també gent dels Estats Units, Austràlia o el Japó.

El festival és també cada vegada més conegut a Barcelona i rodalies, segons Fèlix Beltran. 

La venda de les mil entrades ha facilitat als organitzadors augmentar un 20% el pressupost, que ascendirà fins als 140.000 euros. Jordi Agustí ha posat l'accent en algunes de les millores que s'han pogut fer a les instal·lacions en aquesta edició, com per exemple, pel que fa a la zona de dutxes i la il·luminació. 

Aposta pel territori

Paral·lel Festival continua apostant, per altra banda, pel compromís amb el territori. És per això que a més de l'habitual campanya de descompte en el preu de venda de les entrades per a residents de la comarca, o de la convocatòria de treball a través del Servei d'Ocupació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, s'hi afegeixen noves iniciatives orientades a la sostenibilitat del festival i al respecte pel medi ambient, com ara l'ús del got de plàstic dur o la separació selectiva de residus. 

Tal com ja es va fer l'edició passada, les persones que accedeixin en vehicle privat hauran de pagar una taxa de 5 euros. Aquesta part de la recaptació es destinarà íntegrament als cossos forestals de l'ADF del Berguedà. A més a més, hi haurà autobusos des de Barcelona per tal d'incentivar l'ús del transport públic. 
 

Roda de premsa de presentació del Paral·lel Festival. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a