El Trail del Moixeró es renova per afrontar la sisena edició a Bagà

La cursa del Berguedà disputarà el proper cap de setmana

Redacció
13 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:39h
El Parc Natural del Cadí-Moixeró, escenari de les curses
El Parc Natural del Cadí-Moixeró, escenari de les curses | Trail del Moixeró
Aquest proper cap de setmana se celebrarà la sisena edició del Trail del Moixeró, una cursa de muntanya renovada que preveu esgotar les inscripcions. Enguany la prova de Bagà ofereix tres recorreguts diferents el diumenge i les curses infantils i la vertical el dissabte.

La prova reina del cap de setmana és la XTrail, de 37 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu amb un recorregut que s'endinsa al Parc Natural del Cadí-Moixeró amb el pas destacat pel coll de Tancalaporta a més de 2.400 metres, a tocar del Comabona. Com és habitual les vistes espectaculars del Pedraforca i del conjunt del Massís són un dels grans atractius de la cursa, que tornarà a fer via per la baixada ja clàssica dels Empedrats.

El diumenge 18 d'agost es disputaran dues proves més: la Trail, de 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu, en un terreny amb crestes de poca dificultat, baixades ràpides i un tram final per la Via del Nicolau, i la STrail, de 12 quilòmetres i 850 metres de desnivell positiu amb pujades fins a la carena de la Baga Major i la Roca Tiraval.

El dissabte es disputarà la segona edició de la VK Roca Tiraval, de 3,5 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, així com les diferents proves XS per als més petits.

El Trail del Moixeró ja està plenament consolidat al Berguedà com una cita que molts corredors utilitzen com a test per a l'Ultra Pirineu, atès que comparteix molts senders amb la cita del primer cap de setmana d'octubre. A més, la cursa reparteix punts ITRA i també forma part del calendari habitual d'aquells que a finals del mes d'agost participen a alguna de les proves de la mítica Ultra Trail del Mont Blanc de Chamonix.

Les inscripcions per a totes les proves del Trail del Moixeró estan obertes a la pàgina web de la cursa.