Mediterrània...

per Xavier Gonzàlez-Costa , 12 d'agost de 2019 a les 17:30 |
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diu que les paraules se les emporta el vent... 
però el mar les torna 
i, amb cada onada, 
queden escampades 
entre la sorra de la platja.

Hi ha paraules d'amor, paraules sàvies i paraules d'honor. Hi ha paraules frívoles, paraules gratuïtes i paraules buides de tot. Però també hi ha paraules d'enyor, paraules d'impotència i paraules d'auxili, de persones -persones!- arrencades per força de la seva vida, que ja arriben ofegades quan la Mediterrània, aquest miracle blau bressol de cultures mil·lenàries i, ara mateix, taüt vergonyós d'infants i innocents que fugen de l'horror, les abandona, embravit o indolent, damunt l'arena on tu i jo estirem impúdicament la tovallola de la nostra consciència
 
per prendre el sol.
 
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una Berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col•laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.

 

 

Participació