La Caminada Popular de Sant Jordi s'alia amb Ginkgo contra el càncer

La previsió d'assistència de l'activitat estiuenca, que es realitzarà a Cercs el pròxim diumenge 25 d'agost, se situa entre les 130 i 140 persones

12 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:22h
Presentació de la caminada de Sant Jordi aquest dilluns a Cercs.
Presentació de la caminada de Sant Jordi aquest dilluns a Cercs. | Pilar Màrquez Ambròs

Presentació de la caminada de Sant Jordi aquest dilluns a Cercs. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La 29a caminada popular de Sant Jordi de Cercs tornarà a tenir enguany una finalitat solidària, segons ha valorat el regidor d'Esports, Jordi Ragués. Aquest any col·labora amb Ginkgo Apac Berguedà, una associació sense ànim de lucre, formada per pacients oncològics, familiars i voluntaris que té per objectiu donar el màxim de visibilitat a la malaltia perquè deixi de ser un tabú, i ser un important punt de suport i empatia per a tota persona relacionada. La caminada es realitzarà diumenge 25 d'agost amb sortida a les 8 del matí a la plaça Primer Comte de Fígols i es recorrerà una distància de 15,3 quilòmetres. Part dels drets d'inscripció, així com també 200 euros de punt partida, es destinaran en benefici de Ginkgo. L'organització ha situat avui, en la presentació de l'activitat, la previsió d'assistència entre les 130 i 140 persones. 

La caminada s'acompanya des de fa tres anys d'una finalitat solidària. Després de dues edicions en les quals s'ha col·laborat activament amb el Taller Coloma, enguany s'inicia una etapa de treball colze a colze amb Ginkgo. El representant de l'Associació Correcamins de Cercs, Romà Fernández, ha destacat que la caminada manté el mateix recorregut que l'any passat si bé s'ha invertit el recorregut. "Anirem d'aquí cap a la Balma on hi haurà el primer avituallament, i ens dirigirem cap a la Casanova de les Garrigues on esmorzarem", ha detallat Fernández. "Pararem a esmorzar i allà el que vulgui conèixer més coses sobre els masos de Vilosiu o el castell de Blancafort, podrà gaudir de les explicacions de la historiadora Dolors Santandreu", ha explicat Romà Fernández.

De tornada, els participants de la caminada baixaran fins a la Font de la Salamandra i després s'encaminaran cap a Sant Jordi per Caselles i la Balma. L'altitud màxima del recorregut és de 1.262 metres i l'altitud mínima de 741 metres sobre el nivell del mar. El  preu és de 8 euros per als adults i de 5 euros per als nens i nenes que s'hi inscriguin amb les seves famílies.

Enguany, una furgoneta pujarà al lloc de l'esmorzar a aquelles persones que vulguin participar-hi però no puguin afrontar l'esforç físic que suposa arribar fins a la Casanova de les Garrigues. 

Aquesta és una mostra més de la voluntat de l'Associació Correcamins i de l'Ajuntament de Cercs de vincular el món de l'esport amb la solidaritat; com també ho és la Cursa Solidàries dels Bombers que es fa al mes de maig per col·laborar amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 
 

Obsequi que Ginkgo repartirà entre els participants de la caminada d'enguany. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha fet una crida a la participació i ha agraït la predisposició de l'Associació Correcamins i de l'Ajuntament de Cercs a l'hora d'incloure'ls en aquesta activitat i fer-la en benefici de les activitats d'aquesta entitat solidària. Des de Ginkgo s'han preparat 200 clauers inspirats en els anomenats coixins del cor, que van destinats a pacients que han estat o seran sotmesos a una mastectomia per la seva funció terapèutica i que porten implícit un missatge de suport. "El coixí del cor és el nostre talismà i hem volgut regalar un reflex de què suposa", ha dit Aurora Fernández. 

Ginkgo destinarà els diners que es recaptin a pagar les hores de fisioterapeuta que ofereix el primer i el tercer dilluns de cada mes a l'Hotel d'Entitats de Berga.

Els Masos de Vilosiu són dos masos rònecs, abandonats a la baixa edat mitjana, al terme municipal de Cercs que van ser excavats als anys 60. En conjunt, són dues masies aïllades unifamiliars a l'entorn d'un espai central compartit de reduïdes dimensions amb la cuina i el menjador, on la major part de les dependències corresponien a corrals i estances pel bestiar.