El concert d'Oques Grasses serà un dels plats forts de la Festa Major de Gironella

La celebració adopta el nom de Sant Roc 2019 per donar importància a les seves arrels

09 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:53h
El regidor Lluís Vall en la presentació de les festes de Sant Roc 2019.
El regidor Lluís Vall en la presentació de les festes de Sant Roc 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella se submergirà el proper dimecres 14 d'agost en els actes de la seva festa major que enguany aposta per Oques Grasses com un dels grans caps de cartell de la celebració. El regidor de Cultura i Festes de Gironella, Lluís Vall, ha presentat aquest divendres la programació d'enguany i ha destacat la gran oferta musical que omplirà Gironella aquests dies. A més, ha posat l'accent en el canvi de terminologia de la celebració que adopta el nom de Sant Roc 2019 per donar importància a les arrels i la identitat d'aquesta data que tots els gironellencs i gironellenques tenen cada estiu marcada al calendari i que cada vegada atrau a més persones. Sant Roc és el patró de Gironella i la festivitat que marca sempre l'inici de la festa.

Vall ha recordat que festes majors majors destacades de diverses poblacions catalanes tenen una denominació similar: Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, Santa Tecla a Tarragona o Santa Cristina a Lloret de Mar.

Les festes de Sant Roc 2019 ompliran així els carrers i places de la Perla del Llobregat d'activitats per a tots els públics durant set dies. Segons Lluís Vall, els grans concerts d'aquesta festa major seran divendres 16, amb el concert jove a la zona esportiva, on hi actuarà el grup local Rúpits, Oques Grasses i el PD Ernest Codina; diumenge 18 amb el concert i el ball de l’Orquestra Selvatana; i dimarts 20 amb El Pot Petit, una de les formacions de referència al país pel que fa a l'animació infantil. 
 
Lluís Vall també ha subratllat els actes tradicionals, com l'acte de comiat i proclamació del pubillatge gironellenc, divendres al vespre, i la ballada de l'Almorratxa, diumenge al matí.

Aquest 2019 el Festival de Dansa Folklòrica Vila de Gironella arriba a la 50a edició, i per celebrar-ho s'estrenaran vestits nous pel ball de l'Almorratxa, que han estat dissenyats després d'una recerca històrica, segons ha detallat el regidor. 

Activitats per a tots els públics
 
La festa major inclourà diversos actes pels més petits, com ara la Super Zumba Party kids dijous 15, el cinema familiar El Gran Xouman divendres 16, o el concurs de dibuix ràpid dissabte 17. Diumenge 18 hi haurà Zum, un espectacle de la Tresca i la Verdesca, la batalla de confeti i la gran empastifada amb Jordi Callau.

Així mateix, dilluns 19 serà el torn dels inflables a la piscina i dimarts 20 hi haurà finalment el concert del Pot Petit. Una altra de les novetats és el carnestoltes d'estiu refrescant amb la Txaranga Zebrass Band, dissabte. 
 
Els joves de Gironella gaudiran, per la seva banda, d'un cap de cartell destacat, amb Oques Grasses. Vall ha subratllat que per primera vegada el consistori s'atreveix a portar un grup de gran envergadura perquè, ha dit, que el jovent s'ho mereix. La Festa Major Jove s'ha consolidat en els últims anys i portar un dels grans grups del panorama musical actual, "és una mostra d'agraïment", ha admès el regidor. Vall ha avançat, a més a més, que es farà una campanya per reduir el consum d'alcohol a la Festa Major Jove regalant una ampolla d'aigua amb l'entrada al concert jove de divendres a la nit.

L'entrada al concert tindrà un preu de 5 euros. A hores d'ara, s'han venut un miler d'entrades, i la previsió de l'Ajuntament és que almenys se'n venguin 1.000 més.
 
Punt Lila contra el sexisme
 
Per segon any consecutiu la Festa Major Jove estarà marcada per la campanya #noésno, contra els abusos sexuals i la violència de gènere, amb un Punt Lila ubicat divendres a la zona esportiva, i dissabte i diumenge a la Font del Balç. 

El pressupost d'enguany de la festa major de Gironella és de 91.000 euros, una xifra superior a la d'edicions passades que se situa al voltant dels 70.000 euros, perquè el consistori ha fet una major aposta per grups musicals amb grans noms, com Oques Grasses o el Pot Petit. 

Consulta aquí el programa d'actes de la Festa Major de Gironella 2019