La puig-reigenca Mariona Puig guanya el premi Protagonistes del Demà

El reconeixement de Rotary Club vol destacar la implicació social i acadèmica dels joves al Berguedà

Aida Morales
06 de març del 2015
Actualitzat a les 18:50h
La guanyadora del premi Avui fa el Demà, Mariona Puig
La guanyadora del premi Avui fa el Demà, Mariona Puig | Aida Morales

Entrega del premi Avui fa el Demà de Rotary Club Foto: Aida Morales


L'estudiant de 2n de Batxillerat de l'Institut de Puig-reig Mariona Puig ha estat la guanyadora del premi Protagonistes del Demà 2015, que impulsa la secció berguedana de Rotary Club per destacar la implicació social i l'excel·lència dels joves de la comarca. Puig ha rebut el reconeixement aquest divendres en un acte al mateix centre educatiu de la mà del president del Rotary al Berguedà, Josep Prat, i acompanyada d'amics, família i autoritats locals i comarcals, com ara l'alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, o el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca. 

Puig, de 17 anys, ha estat, d'entre els cinc finalistes, la més ben valorada pel jurat del Rotary, amb un treball de recerca que relaciona la música i la psicologia, a través de les sensacions que la primera produeix sobre les persones. Segons ella mateixa ha explicat, va escollir aquesta temàtica per la forta implicació personal que li comportava: “La música és mitja part de la meva vida, i també em vull dedicar a la psicologia”. D'aquesta manera, va plantejar tot un seguit d'hipòtesis que, a través d'enquestes, proves i estudis, va anar confirmant. 

Per a ella, guanyar aquest premi ha estat una “recompensa” per tota la feina feta fins el moment, malgrat que no se n'ha pogut estar de recordar el suport d'amics, professors, companys i familiars. A més, també ha precisat que els treballs dels altres finalistes estaven a un nivell “altíssim” i ha assegurat “qualsevol d'ells hagués pogut guanyar”. 

El seu proper objectiu és estudiar psicologia a Barcelona, tot i que ha precisat que, quan pugui, intentarà tornar al Berguedà. “A mi m'agrada molt aquesta terra”, ha afirmat, un territori on se sent còmode i que estima. En aquest sentit, ha assegurat que, l'única manera d'aconseguir-ho serà treballar: “Tirar endavant, això és el que hauria de definir tant a joves com a adults; el fet de lluitar pel que vols”. 

 
Per la seva part, el president del Rotary Club ha valorat molt positivament el “canvi de rumb” del premi, ja que es pot mesurar millor la feina i habilitats dels joves, i ha declarat que, aquest reconeixment “és una prova de que hi ha gent molt bona”.

La guanyadora d'Avui fa el Demà ha guanyat 1.000 euros, que s'haurà de gastar amb la matrícula de la carrera i gestions acadèmiques relacionades, i l'Institut de Puig-reig se n'ha endut 500. 

Reaccions i felicitacions

Puig ha rebut felicitacions de totes les autoritats, entre les quals ha destacat la del president del Consell Comarcal, Sergi Roca. Aquest, que ha volgut trencar amb “l'estigma” que els joves no s'impliquen en la societat, ha recordat, però, que res és gratuït. Aprofitant el Mobile World Congress que ha tingut lloc aquesta setmana a Barcelona, Roca ha citat unes paraules del creador de Facebook, Marc Zuckereberg i ha declarat: “Als joves els hi toca ser ambiciosos en el bon sentit de la paraula; per això hauran de creure i arriscar”. 

La directora de l'Institut de Puig-reig, Dolors Uriz, també felicitat Puig, i ha recordat que, en les 14 edicions que hi ha del premi, l'IES n'ha recollit sis, gairebé la meitat. En aquest sentit, ha posat de relleu els mèrits dels alumnes, la gran vàlua de Puig i, d'altra banda, la tasca dels centres educatius: “L'entorn familiar i l'escola hi tenen molt a veure”.
 

Entrega del premi Avui fa el Demà Foto: Aida Morales

 

La guanyadora del premi Avui fa el Demà, Mariona Puig Foto: Aida Morales

Arxivat a