Obeses i la Cobla Berga Jove pugen junts a l'escenari per fusionar rock i música tradicional

El primer concert conjunt d'ambdues formacions se celebrarà el proper dissabte 10 d'agost a Palamós en el marc del festival Amb So de Cobla

08 d'agost del 2019
Actualitzat a les 21:06h
Assaig de les dues formacions a Berga.
Assaig de les dues formacions a Berga. | Jordi Galderic
Obeses i la Cobla Berga Jove compartiran escenari per fusionar rock i música tradicional catalana en una gira que s'encetarà el proper dissabte 10 d'agost a Palamós en el marc del festival Amb So de Cobla. Un dels components de la cobla berguedana va contactar fa un any per Twitter amb el cantant d'Obeses, Arnau Tordera, per proposar-li-ho. La resposta va ser positiva. Arnau Tordera va dir-los que ho consultaria amb els companys i tot plegat va concretar-se a l'octubre. "Nosaltres tocarem adaptacions d'Obeses i ells interpretaran temes de cobla", ha explicat Lluís Gual, que en va tenir la idea. Les dues formacions han assajat durant el mes de juliol amb una primera trobada que va tenir lloc a l'Escola Municipal de Música de Berga. 

Al llarg d'un concert d'una hora i mitja de duració, les peces més importants de la discografia d'Obeses apareixeran presentades amb un nou i sorprenent arranjament, elaborat per Tordera, que sumarà els timbres característics de la cobla al món tímbric de la banda. Al mateix temps, sense oblidar el llegat de músics catalans, durant el concert es podran escoltar també un seguit de peces icòniques del repertori per a cobla reinterpretades amb aquesta nova formació que conjugarà a la perfecció tradició i modernitat. Peces com la Santa Espina o la Llevantina es podran escoltar amb arranjaments del mateix Tordera i també hi haurà cançons de l'últim disc d'Obeses, que porta per títol Fills de les Estrelles. Després del concert de Palamós, s'ha concretat ja una actuació a la Fira de la Mediterrània de Manresa, a l'octubre, i es treballa per organitzar un concert a Berga. 

"És un concert de gran format, a l'escenari hi ha els dotze músics de la cobla i el quartet d'Osona", ha apuntat Gual. És per aquest motiu que programar més concerts no serà fàcil, però les dues formacions no tanquen la porta a altres actuacions conjuntes al llarg d'aquest 2019. L'objectiu és trencar barreres estilístiques i desfer tòpics per transcendir límits musicals i, sobretot, per gaudir en majúscules de la música —en aquest cas més que mai— catalana.
 

Assaig d'Obeses i la Cobla Berga Jove a l'Escola Municipal de Berga. Foto: Jordi Galderic


La fusió de música tradicional catalana i rock no és inèdita ja que als anys 80 la Companyia Elèctrica Dharma va unir-se amb la Cobla Mediterrània per presentar una proposta en aquest mateix sentit. Ara bé, no deixa de ser una fusió històrica perquè no s'ha repetit en gaires més ocasions. 
 
La Cobla Berga Jove va crear-se l'any 2014 amb l'impuls d'un grup d'amics que s'havien conegut a l'Escola Municipal de Música de Berga. Des de llavors, aquesta cobla ha interpretat música per a cobla arreu del territori i ha col·laborat amb artistes com Roger Mas o amb altres formacions com l'Esbart Sant Martí. 
 

Assaig d'Obeses i la Cobla Berga Jove a l'Escola Municipal de Berga. Foto: Jordi Galderic
 

El primer concert de la proposta serà el 10 d'agost a Palamós. Foto: Jordi Galderic

Arxivat a