El CCR Alt Berguedà estrena la gespa artificial del camp de futbol de Guardiola

Les obres han costat uns 250.000 euros amb l'objectiu d'oferir al club un equipament en les millors condicions possibles

12 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:51h
Nova gespa artificial del camp de futbol.
Nova gespa artificial del camp de futbol. | Cedida
El CCR Alt Berguedà ha estrenat aquest cap de setmana la gespa artificial del camp municipal de Guardiola de Berguedà, de manera oficial. Ha estat en un partit contra el Pradenc de Tercera Catalana que s'ha imposat per 0-4 als berguedans, de Quarta Catalana. El partit s'ha disputat aquest diumenge coincidint també amb la Festa Major del municipi de Guardiola. 

La gespa artificial professional ha costat uns 250.000 euros. D'aquests diners, hi ha 200.000 euros que s'han pagat amb un crèdit sense interessos que s'ha aconseguit a través de la Diputació de Barcelona, i 50.000 euros de fons propis de l'ajuntament. El propòsit de substitució de la sorra per gespa sintètica ha estat sobretot permetre que el CCR Alt Berguedà entreni i jugui amb les millors condicions possibles al camp de futbol que l'acull. 

El CCR Alt Berguedà va néixer fa tres anys de l'esforç conjunt de Guardiola, la Pobla de Lillet i Bagà amb l'objectiu de mancomunar instal·lacions i gaudir d'un club conjunt. Aquest 2019 el CCR Alt Berguedà té uns 180 jugadors en fitxa, havent registrat un creixement clarament en positiu des de la seva creació. L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, ha destacat a NacióBerguedà que el club disposarà a partir d'ara "d'un camp en molt bones condicions, és gespa artificial de primera qualitat".

Lara ha assegurat que la intenció ha estat "dotar de millores un espai que aglutina cada vegada més jugadors i competicions" i ha comentat que, des del club, s'ha valorat la instal·lació de la gespa molt positivament. "És com un somni fet realitat", ha asseverat l'alcalde.

"El futbol cohesiona molt el territori, que els nens i joves del poble i dels municipis del voltant puguin jugar junts en un camp és important i fa que es quedin a fer esport a l'alt Berguedà", ha afegit Lara. El camp ja va acollir un acte d'inauguració de la gespa artificial el passat mes de juliol amb presència de representants del club, i autoritats locals i comarcals. 
 

Inauguració de la gespa artificial amb autoritats locals i comarcals i membres del club el passat mes de juliol. Foto: Cedida