El ple de Berga aprova la puja de preus al Tossalet, que s'aplica des de l'abril

El regidor Ivan Sànchez s'ha disculpat per la gestió de l'expedient de modificació de tarifes

08 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:26h
Ple de Berga.
Ple de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de Berga ha aprovat aquest dimecres en sessió extraordinària la proposta de modificació de tarifes al Centre Esportiu El Tossalet. Es tracta d'una puja de preus que s'aplica des del passat mes d'abril malgrat que fins ara no havia passat per plenari, quelcom que ha motivat el debat al voltant d'aquest punt de l'ordre del dia. La proposta s'ha aprovat amb els vots favorables de la CUP i ERC i amb les abstencions de Junts per Berga i PSC. 

El regidor Ivan Sànchez ha explicat durant la sessió extraordinària que Alter Sport, que porta la gerència del servei, va presentar a principi d'any un pla de viabilitat que ja contemplava l'increment de tarifes. Així mateix, Sànchez ha recordat que el nombre d'abonats ha augmentat el primer semestre i s'han aplicat millores. Malgrat tot, el regidor s'ha disculpat per la gestió de l'expedient de modificació de tarifes tenint en compte que els nous preus es cobren des del passat mes d'abril. "Aquest expedient segurament no s'ha portat com tocava", ha admès. "Crec que estem d'acord que la pujada és necessària, pot ser la fórmula amb què arribem aquí no és del tot correcta", ha expressat. 

El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, a l'oposició, ha estat crític amb aquest punt. "Com pot ser que s'apliquin unes tarifes no aprovades pel ple? Això vol dir que s'ha fet alguna cosa malament. Per sort, vostè assumeix la responsabilitat en aquest sentit", ha exposat. Sabata també s'ha interessat per conèixer els detalls del pla de viabilitat del Tossalet que, ha dit, "requereix un control una mica més exhaustiu". "Hem de saber com s'està executant i si estem complint amb el que s'hauria d'estar complint", ha argumentat Jordi Sabata. El principal grup de l'oposició s'ha abstingut. "Entenem que aquests preus s'han d'aprovar avui, però tot i veient les millores en el servei, no hi podem votar a favor", ha dit Sabata.

El regidor Ramon Camps d'ERC ha explicat que els republicans hi votarien a favor "perquè cal aplicar els preus", malgrat que també ha demanat un major control. 

Pel que fa al PSC, el seu únic regidor, Abel García, ha demanat al govern que cobri els cànons de lloguer pendents dels últims quatre anys i ha plantejat la necessitat "urgent" de crear una comissió de seguiment per valorar el servei. La Federació Catalana de Natació (FCN) té la concessió del Tossalet des del 2005. Els nous preus poden consultar-se en aquest enllaç
Arxivat a