Josep Lara substitueix Montse Ribera com alcaldable de CiU a Guardiola de Berguedà

El nou alcaldable afirma que es presenta amb “moltíssima il·lusió” però amb “cert respecte”

Aida Morales
06 de març del 2015
Actualitzat el 07 de març a les 14:09h
L'alcaldable de CiU a Guardiola de Berguedà, Josep Lara, i l'actual alcaldessa, Montserrat Ribera
L'alcaldable de CiU a Guardiola de Berguedà, Josep Lara, i l'actual alcaldessa, Montserrat Ribera | Josep Lara

L'alcaldable de CiU a Guardiola de Berguedà, Josep Lara, i l'actual alcaldessa, Montserrat Ribera Foto: Josep Lara


L'actual diputada al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera, no repetirà com a candidata de Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Per contra, serà l'actual tinent d'alcalde del consistori i mà dreta de Ribera, Josep Lara, qui liderarà el partit, assumint el rol d'alcaldable en els propers comicis. 

Així mateix ho ha explicat Lara a NacióBerguedà, que ha afirmat que afronta aquesta nova etapa amb “moltíssima il·lusió”, tot i que un punt de respecte: “He de confessar que és un repte important i em fa cert respecte, però és lògic”. Segons ha remarcat, el motiu que l'ha portat a substituir Ribera és el “relleu natural” que han de seguir els partits, ja que Ribera és alcaldessa des del 2003. 

Lara té 45 anys i en fa 25 que treballa al Taller Coloma. A nivell polític, va formar part de les llistes de CiU el 2003 i fa dues legislatures i mitja que és regidor. A més, des d'aquest 2011 també és conseller comarcal, un càrrec que afirma que l'ha “enriquit molt com a persona”. En aquest sentit, Lara es presenta com un candidat proper, continuista amb la feina feta per Ribera, però amb “idees noves, nous projectes i nous reptes”. 

Segons ha declarat, algunes de les pedres angulars del seu programa seran donar un major sentit a la residència de Guardiola com a possible centre de dia, així com continuar dinamitzant el municipi. No obstant això, ha precisat que el programa s'ha d'acabar de configurar, depenent, també, de les persones que l'acompanyaran. En referència a aquestes, ha indicat que hi haurà cares noves, però també persones que repetiran, ja que l'experiència és “molt important”. 

El ja nou alcaldable de CiU a Guardiola de Berguedà va ser escollit per unanimitat entre l'assemblea de militants.