El Museu de les Mines de Cercs organitza activitats familiars d'estiu

La proposta més destacada d'enguany són les Nits d'Astronomia al Centre d'Interpretació de Dinosaures de Fumanya, que es fa tots els dissabtes d'agost a dos quarts de 10 de la nit

Redacció
07 d'agost del 2019
Actualitzat el 08 d'agost a les 16:33h
Activitat a la presa de la Baells.
Activitat a la presa de la Baells. | Museu de les Mines de Cercs
El Museu de les Mines de Cercs és un museu d'història i tècnica dedicat monogràficament al carbó que rep milers de visites cada any. Un estiu més, el museu organitza activitats familiars per tal de permetre descobrir alguns dels atractius del territori. La proposta més destacada d'enguany són les Nits d'Astronomia al Centre d'Interpretació de Dinosaures de Fumanya, que es fa tots els dissabtes d'agost a dos quarts de 10 de la nit. L'activitat porta per títol "Som Pols d'Estrelles" i barreja ciència i mitologia.

Una altra de les activitats d'aquest estiu és un taller infantil de reconeixement de rastres a càrrec de Salvador Puigmartí de Cuiol Nature. La proposta, per gaudir de la natura i els secrets que amaga, es fa cada divendres d'agost, a partir de les 4 de la tarda, amb punt de partida a l'aula didàctica del Museu de les Mines de Cercs. Està dirigit a nens i nenes des de 7 anys i permet descobrir la fauna a través dels seus rastres i aprendre a fer servir claus d'identificació per reconèixer els animals. 

Per acabar, el Museu ofereix també una activitat a la presa de la Baells que fa que els més menuts es converteixin per un dia en aprenent d'enginyer. A través d'un test pràctic i treballant amb equips de quatre, els participants es posen a la pell d'un grup d'enginyers que realitzaran una visita rutinària de manteniment a la presa. Al llarg de la visita es plantejaran diferents problemàtiques que s'hauran de resoldre per tal de poder obrir-ne les comportes. La proposta es porta a terme cada dimecres a les 11 del matí a la 1 de la tarda. Totes les propostes es realitzen amb reserva prèvia.