Les empreses berguedanes es formaran contra l'estigma en salut mental

La Fundació Grup Horitzó ha obtingut un ajut de 3.000 euros d'un programa d'ajuts de l'entitat Obertament per dur a terme aquesta proposta

Redacció
07 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:40h
Sessions formatives amb periodistes per combatre l'estigma en Salut Mental (arxiu).
Sessions formatives amb periodistes per combatre l'estigma en Salut Mental (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Les empreses berguedanes participaran en sessions formatives dirigides a aconseguir un entorn laboral saludable. "Empreses berguedanes, empreses sanes", és el lema del curs de formació que lidera l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb el suport d'Obertament i el Grup Horitzó del Berguedà, i que té per objectiu facilitar un seguit de pautes per combatre l'estigma que encara en l'actualitat pateixen les persones amb problemes de salut mental en l'àmbit de l'empresa. La iniciativa es porta a terme en el marc del pla comarcal Stop Stigma en Salut Mental. 

La primera de les sessions, dedicada a la responsabilitat social corporativa, se celebrarà el dimecres 18 de setembre al Museu de la Colònia Vidal, de 9 del matí a dos quarts de 2 de la tarda. Més tard, el 26 de setembre, d'1 a 4 de la tarda, hi haurà una trobada al restaurant la Cabana sobre bones pràctiques en inserció laboral.

Finalment, el 17 d'octubre es farà una tercera sessió sobre treball saludable i benefici empresarial. Aquesta darrera trobada se celebrarà a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, també d'1 a 4 de la tarda. 

La Fundació Grup Horitzó ha obtingut un ajut de 3.000 euros d'un programa d'ajuts de l'entitat Obertament per dur a terme aquesta proposta. L'últim any, de fet, Grup Horitzó ha impulsat igualment una formació per combatre l'estigma en salut mental als mitjans amb un ajut similar de 5.000 euros. 

El projecte dirigit a empreses i emprenedors pretén desenvolupar diferents accions per tal de trencar els prejudicis que puguin tenir a la hora de contractar persones amb trastorns de la salut mental. 

A través de relats en primera persona i experiències d'inserció laboral de treballadors i treballadores amb problemàtica de salut mental, es vol reflexionar sobre els estereotips i prejudicis que existeixen a l'àmbit laboral.

 
Arxivat a