Berga preveu omplir 15 autocars per assistir a la manifestació de la Diada a Barcelona

El Berguedà ocuparà enguany el tram 10 de la multitudinària concentració, ocupant així el carrer Tarragona a tocar del Parc de l'Escorxador

05 d'agost del 2019
Actualitzat a les 20:23h
Un dels autobusos que van desplaçar-se a Barcelona en la Diada de l'any passat (arxiu).
Un dels autobusos que van desplaçar-se a Barcelona en la Diada de l'any passat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga preveu omplir 15 autocars per desplaçar-se a la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre. L'ANC de la capital de comarca ha posat els tiquets a la venda per 10 euros en diferents establiments de Berga, així com també a Guardiola de Berguedà, Borredà Avià i la Pobla de Lillet. Els tiquets inclouen l'anada i la tornada.  La sortida es farà el mateix Onze de Setembre a les 12 del migdia des de davant del monument a Rafael Casanova, a la carretera de Solsona, com en altres ocasions. El Berguedà ocuparà enguany el tram 10 de la manifestació de la Diada en la confluència del carrer Tarragona amb el carrer Consell de Cent, a tocar del Parc de l'Escorxador i molt a prop de la plaça d'Espanya. 

Els tiquets inclouen l'anada i tornada. Així mateix, a partir del 15 d'agost es posarà a la venda la samarreta blava de la Diada que es trobarà al local dels Castellers de Berga. La samarreta també es pot comprar ja cada dissabte en la parada de l'entitat al mercat setmanal del passeig de la Indústria de Berga. 

El coordinador de l'ANC Berga, Lluís Escriche, ha demanat als berguedans que tinguin pensat baixar amb autobús que, a part de comprar el tiquet d'autobus, també s'inscriguin al tram 10 per distribuir millor les persones al llarg del recorregut i fer-ne una previsió més acurada. "És molt important anar-hi perquè l'Onze de Setembre és una manifestació on hi té cabuda tota la família a diferència de si es volguessin fer accions més contundents, això no treu que sigui també un moment de reivindicació", ha defensat Escriche. A banda dels quinze autocars de Berga, per la diada també sortiran vehicles de Gironella, Puig-reig i Bagà. 

La mobilització d'enguany tindrà el punt central a la plaça d'Espanya de Barcelona, tot i que inclou tots els carrers que hi desemboquen. L'objectiu de l'ANC és dibuixar una estrella amb centre a la plaça d'Espanya, tot i desplegar la mobilització a través d'altres vies com els carrers de la Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Amb la imatge dels manifestants omplint aquestes vies, la voluntat és mostrar que la gent, vingui d'on vingui i tingui la ideologia que tingui, es pot arribar a entendre en el punt en comú de la independència.

La venda de tiquets per baixar en autobús des de Berga es mantindrà activa fins l'últim dia. "La previsió és que siguin quinze autocars, però si en som més, n'hi haurà més", ha comentat Escriche. 

Després d'haver jugat amb diversos formats i colors, aquest any l'ANC ha dissenyat una samarreta de color blau turquesa, que té versió amb mànigues o sense. En aquesta s'hi pot veure una estrella com a punt central -que simularà l'efecte que vol provocar la manifestació a la plaça d'Espanya-, i conté una brúixola a la part de darrere per assenyalar que els catalans tenen clar el rumb cap a la independència. 

Crida per trobar voluntaris

Lluís Escriche també ha explicat que, des de l'ANC Berga, aviat faran una crida per buscar voluntaris, tant per coordinar i organitzar el tram 10 com per acompanyar les persones que ocupin cada autobús. 
 

Dos joves mostren la samarreta de l'ANC en motiu de la manifestació de l'Onze de Setembre de 2019 (arxiu). Foto: ACN

 

Detall del cartell de la Diada del 2019 (arxiu). Foto: ACN