Montclar s'endinsa en un cap de setmana de festa major amb protagonisme musical

La vila acull el gruix d'actes amb un programa protagonitzat pels concerts, els vermuts musicals i l'animació infantil

02 d'agost del 2019
Actualitzat a les 18:42h
Actuació musical del grup Jises & the funkytects.
Actuació musical del grup Jises & the funkytects. | Promocional
La Festa Major de Montclar ocuparà l'activitat d'aquest cap de setmana amb molta música i actes per a totes les edats. La festa inclourà concerts, vermuts musicals i espectacles i animació infantil. Aquest divendres, hi haurà havaneres amb el tradicional cremat de rom amb el grup Xarxa. Dissabte, la jornada s'encetarà al migdia amb un vermut musical a càrrec d'Aquell Parell. Seguidament, es farà un dinar popular i la sobretaula estarà protagonitzada per Steve Smyth, cantautor anglòfon que des de 2011 combina gires per terres australianes amb gires per la península ibèrica. 

A dos quarts de 5 de la tarda la música continuarà a la bassa amb Alba Careta i Ferran Jaumira i, a les 6, serà el torn de Jises & the funkytects. A la nit, hi haurà concert i ball amb Cafè Trio, mentre que, de matinada, els més joves podran gaudir del grup de versions Allioli i dels berguedans PD Nanfu & Salasxic. 

La tradicional missa solemne obrirà el diumenge a la 1 de la tarda i, tot seguit, hi haurà un vermut de germanor. A les 7 de la tarda, hi destaca l'espectacle infantil amb Jaume Barris, i la botifarrada popular, que s'acompanyarà amb la música en directe amb Capinàs. 

Durant la nit i  matinada de dissabte hi haurà servei de transport gratuït entre l'aparcament i la plaça del Poble, que es troben a una distància d'un mig quilòmetre. A més a més, durant el cap de setmana hi haurà un inflable per als més petits. 

L'alcaldessa de Montclar, Raquel Sala, ha explicat a NacióBerguedà que serà un cap de setmana musical en què s'han programat diferents estils de música i per a totes les edats. "La paraula clau és, sens dubte, la música", ha assegurat. El dia fort serà dissabte perquè es fan activitats des del migdia i fins a la matinada. "Aquest és el primer any que, de 9 del vespre a 2 de la matinada, hi haurà transport gratuït entre l'aparcament i la plaça del poble per portar la gent i per tornar-la. Al poble no es pot aparcar i habilitem uns camps per fer-ho, d'aquesta manera facilitem l'accés de les persones que ens visiten", ha afegit també Raquel Sala. 

"El de festa major és sempre un cap de setmana en què a Montclar hi venen persones d'altres punts de la comarca però també de fora", ha afirmat l'alcaldessa. Els actes es fan a l'aire lliure però en cas de pluja es traslladaran al local social. 

Consulta aquí el programa d'activitats de la Festa Major de Montclar.