Les cases de turisme rural del Berguedà s'acostaran a la plena ocupació durant l'agost

El sector turístic confia en el client d'última hora per completar una bona temporada de vacances

Redacció
02 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:53h
Un conjunt d'allotjaments Rurals de la Catalunya Central.
Un conjunt d'allotjaments Rurals de la Catalunya Central. | ACN
Les cases de turisme rural del Berguedà s'acostaran a la plena ocupació durant l'agost. El president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer, explica que ja estan reservades entre el 80% i el 85% de les cases rurals. El sector creu, doncs, que els establiments turístics del sector podrien arribar omplir durant aquest mes en què un gruix important de la població agafa vacances. El client predominant de les cases rurals de la comarca és estranger encara que també hi ha "molt de català", segons Pellicer. Pel que fa al juliol, els números s'han mantingut, amb una ocupació que ha oscil·lat entre el 60% i el 65%. Els millors registres s'han assolit durant la segona quinzena del mes i els caps de setmana.

El sector turístic de la Catalunya Central espera en global poder penjar el cartell de complet aquest mes d'agost. Després d'una segona quinzena de juliol majoritàriament a l'alça, especialment a les zones més rurals, el sector preveu un agost molt bo a tot el territori. De mitjana, a hores d'ara les reserves per al mes d'agost arriben al 75% a les zones rurals, per la qual cosa confien en les d'última hora per arribar a omplir. Els majors registres se situen a les cases rurals del Berguedà, l'Anoia i el Solsonès, mentre que als establiments hotelers del Bages i Osona estan reservades aproximadament la meitat de les habitacions.

Pel que fa al perfil, a l'entorn rural predominen les famílies europees, principalment de França, el Regne Unit, Alemanya o Bèlgica, que busquen allunyar-se de les grans ciutats. En el cas dels hotels, el perfil és més de client nacional.