El primer festival de música femenina Empoderades, plat fort de la Festa Major de Bagà

El certamen de veus femenines se celebra aquest divendres abans que la vila entri de ple en un concorregut cap de setmana amb activitats per a tots els gustos

02 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:30h
Un trio femení forma el grup de rap Tribade que actuarà a Bagà.
Un trio femení forma el grup de rap Tribade que actuarà a Bagà. | Promocional
Una de les novetats de la Festa Major de Bagà d'enguany és el primer Festival de Música Femenina Empoderades, que se celebrarà aquest divendres 2 d'agost a la Plaça Porxada i que s'espera que sigui una de les activitats més concorregudes de la celebració.

El festival de veus femenines començarà a les 6 de la tarda amb l'actuació de pop, rock i soul de Laura Luceño i Natàlia Urbieta. A continuació, a les 7, serà el moment de Marina Tuset, de només 24 anys, i que ja és reconeguda com a nou talent de l'escena del millor jazz pop català. De 8 del vespre a 11 de la nit se celebrarà la tercera edició de l'Ultra Birrineu, un popular cercatasques inspirat en la Ultra Pirineu. Així que serà justament en acabar aquesta activitat que actuarà el grup Tribade, una formació de rap flamenc, soul, afrotrap i reggaeton que uneix el trio de raperes Bittah, Sombra Alor i Masiva Lulla. 

Els qui encara no tinguin son podran gaudir dels ritmes llatins i de la música mediterrània de Maruja Limón a partir de dos quarts d'una de la matinada i de Mabel Flores i la Kyangó, a partir de les dues.

La Festa Major de Bagà va començar oficialment dimarts amb la lectura del pregó que enguany ha anat a càrrec de Xavier Pedrals, director de l'Arxiu Comarcal del Berguedà. Però té previst acollir el gruix d'activitats aquest cap de setmana. La música, l'esport, la diversió i la cultura seran el fil conductor de la celebració, que presenta actes per a tots els públics i tots els gustos, més enllà de l'aposta pel festival femení Empoderades. Entre altres, aquest divendres, hi haurà el sisè Torneig Fifa 19 al bar Cristall, a les 4 de la tarda, i la Festa Holi al camp de futbol, a partir de les 6. A més, a les 10 del vespre, al Casal de la Vila, també es comptarà amb l'espectacle del Grup Il·lusió. 

Dissabte, la jornada començarà amb el 46è Torneig de Tennis Taula de Festa Major al Casal de la Vila, a partir de les 10 del matí. Més tard, hi haurà aquazumba a la piscina municipal, a les 11, i sardanes, a la 1 a la plaça Porxada. A la tarda, serà el moment dels tornejos amb tir al plat i videojocs com el Magic Format Legacy o el Fifa 19. A partir de les 5, hi haurà cercavila pels carrers de Bagà i, més tard, el concert i ball de Festa Major amb l'Orquestra Venus, a les 7 de la tarda i les 11 del vespre, respectivament. 

La sessió disco Xandris Djs al Pavelló Municipal posarà punt i final a la nit de dissabte a partir de dos quarts de 3 de la matinada. 

Diumenge, l'espectacle d'animació infantil Campi qui pugui del grup Ambauka, a partir de la 1 del migdia, i el recital de l'Esbart Cadí, a les 10 del vespre, seran dos dels plats forts de la jornada. Ambdós se celebran a la plaça Porxada, un dels centres neuràlgics d'aquesta festa major. La celebració acabarà dilluns 5 d'agost amb aquazumba, al matí, i la tradicional festa de l'escuma i xeringada, a la tarda. A la nit, hi haurà recital d'havaneres amb Son l'Havana.

Consulta aquí el programa d'activitats de la Festa Major de Bagà.