Punts Liles a les festes majors del Berguedà contra les agressions masclistes

Olvan, Vilada, Gironella i Borredà disposaran d'espais d'informació i prevenció contra les actituds sexistes en les seves celebracions

02 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:30h
Punt Lila a la ciutat de Berga (arxiu).
Punt Lila a la ciutat de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona proveïran les festes majors de la comarca de Punts Liles contra les agressions masclistes. Durant l'agost, hi haurà 5 punts a 4 festes majors per informar, sensibilitzar i prevenir actituds masclistes. Fonts del Consell expliquen que "les festes majors i els espais festius són un context on es poden produir diversos tipus d'agressions masclistes, que cal detectar i contra les quals cal actuar". Per aquest motiu, sostenen que, és necessari crear espais on les dones i persones LGTBI puguin gaudir i sentir-se lliures sense por a patir una agressió sexista, a ser jutjades o discriminades.

Aquest agost hi haurà Punts Liles a la Festa Major d'Olvan (divendres 2 d'agost), la Festa Major de Vilada (dimecres 14 d'agost), la Festa Major de Gironella (divendres 16 i dissabte 17 d'agost) i la Festa Major de Borredà (dissabte 17 d'agost). Els Punts Liles es mantindran oberts des de les 12 de la nit fins a les 6 de la matinada en tots els casos. 

"Les festes i els espais d'oci també han de ser espais on es permeti una presa de consciència individual i comunitària contra situacions d'agressió", argumenten fonts del Consell. Per això, la Diputació de Barcelona cedeix carpes i l'ens comarcal aporta el material de difusió i sensibilització, i també les professionals especialitzades, "per informar, sensibilitzar i prevenir actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics d'oci i festes majors".
 
Els Punts Liles són dispositius pensats com a punts d’informació i sensibilització presents en els espais de festa, però també es disposa de professionals especialitzades en atenció psicològica per poder detectar, atendre i intervenir en les possibles demandes i, en cas necessari, activar els serveis d'emergències i coordinació amb els recursos de la xarxa d'atenció. Cada carpa disposa d'un espai d'informació amb material de difusió i sensibilització, i un espai de cura, en cas de ser necessària una intervenció individualitzada.
 
Punts Liles a les Festes Majors del Berguedà 
 
- Divendres 2/8/19 – Festa Major d’Olvan – Festa Jove.
- Dimecres 14/8/19 – Festa Major de Vilada – Concert al Camp de Futbol.
- Divendres 16/8/19 – Festa Major de Gironella – Concert de la Zona Esportiva Municipal.
- Dissabte 17/8/19 – Festa Major de Gironella – Concert de la Font del Balç.
- Dissabte 17/8/19 – Festa  Major de Borredà – Concert a la Plaça Major.