Gisclareny fa inventari del seu patrimoni cultural

Els mapes patrimonials són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural del municipi

01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 19:25h
Municipi de Gisclareny
Municipi de Gisclareny | WikiCommons / Miki Pons
El municipi de Gisclareny disposarà del seu patrimoni cultural inventariat gràcies al conveni entre l'ajuntament i la Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC). La recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi s'ha començat a realitzar durant el mes de juliol.

Això és possible gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Gisclareny i la Diputació de Barcelona, que ho han gestionat mitjançant l'oficina encarregada de la realització del mapa del patrimoni cultural del poble i de la promoció cultural local.
 
L'Oficina de Patrimoni Cultural realitza des de fa més de 20 anys els inventaris del municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 173 municipis de la demarcació on ja s'ha elaborat el mapa, i diversos més es troben en diferents processos de realització. A la comarca hi ha una vintena de mapes fets. Es tracta d'Avià (203 elements), Bagà (123 elements), Berga (171 elements), Borredà (116 elements), Casserres (294 elements), Castell de L'Areny (183 elements), Castellar del Riu (156 elements), Cercs (210 elements), Gironella (206 elements), Guardiola de Berguedà (250 elements), La Pobla de Lillet (157 elements), L'Espunyola (180 elements), Montclar (191 elements), Montmajor (172 elements), Olvan (186 elements), Puig-reig (370 elements), Saldes (149 elements), Santa Maria de Merlès (258 elements), Vallcebre (295 elements) i Vilada (208 elements). Els inventaris es poden consultar a la plataforma dels Mapes de Patrimoni Cultural. 

Els mapes de patrimoni cultural són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol·liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social. Cada mapa s'acompanya d'una memòria que fa una valoració global del conjunt patrimonial del municipi.