El bus urbà de Berga pateix alteracions per la vaga de conductors d'Alsina Graells

L'empresa ha establert els serveis mínims garantits pels propers tres dies, un total de 12 trajectes d'autobús urbà durant els dies d'aturada

01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:14h
Bus urbà de Berga.
Bus urbà de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El servei de bus urbà de Berga pateix diverses alteracions amb motiu de la vaga convocada pels conductors d'Alsina Graells, l'empresa encarregada de gestionar el servei de transport públic a la ciutat. L'empresa Alsina Graells ha establert els serveis mínims garantits pels propers tres dies, és a dir, 12 trajectes de bus urbà durant els dies de la vaga.
 
La línia 1 – Ciutat (Vermella), que és la que recorre el centre urbà de la ciutat, mantindrà 6 dels 20 trajectes habituals incloent-hi els dies laborables, de dilluns a divendres, i el dissabte. D'altra banda, es faran 3 dels 6 itineraris de la Línia 2 – Avià (Blava) i també s'oferiran 3 dels 8 itineraris de la Línia 3 – Casampons (Verda) que dona servei a la zona de la Serra de Casampons i Els Pedregals. 

La protesta es portarà a terme de l'1 al 3 d'agost i està impulsada per la plantilla de l'empresa amb l'objectiu de reclamar una sèrie de millores referides a la situació laboral actual dels empleats. 
 
Horaris durant els dies laborables de la vaga 
 
Línia 1 – Ciutat (Vermella): 8.00h / 11.30h / 14.30h / 16.00h / 17.30h / 
Línia 2 – Avià (Blava): 10.00h / 18.00h 
Línia 3 - Casampons (Verda): 9.00h / 19.00h
 
Horaris durant el dissabte de la vaga
 
Línia 1 – Ciutat (Vermella): 11.00h 
Línia 2 – Avià (Blava): 12.30h 
Línia 3 - Casampons (Verda): 9.30h 

Alsina Graells, que pertany al Grup Alsa, compta amb una plantilla d'uns 150 treballadors. La vaga té una especial incidència a les comarques de la Vall d'Aran, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, Lleida i les terres de Ponent, que és on l'empresa és responsable de prestar servei a les principals línies de transport. També fa el trajecte entre Andorra i Barcelona, que també s'està veient afectat per l'aturada del personal de la companyia.
 
La plantilla ha convocat tres dies de vaga davant la "posició immobilista de l'empresa" i l'amenaça de portar a terme una inaplicació del conveni que regula les condicions laborals i salarials dels conductors. Els treballadors reclamen que l'empresa compleixi la sentència judicial ferma que l'obliga a respectar les variables de vacances.