Professionals del baix Berguedà aconsellen sobre la protecció de la pell i les mucoses

Més de 400 persones participen en les activitats d'una campanya de conscienciació que compta amb el suport de personal d'atenció primària i farmàcies

01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:22h
Professionals de l'ICS han fet diverses activitats amb les farmàcies comunitàries del territori.
Professionals de l'ICS han fet diverses activitats amb les farmàcies comunitàries del territori. | ICS
Professionals d'atenció primària del baix Berguedà han informat i aconsellat més de 400 persones sobre la protecció de la pell i les mucoses. Amb la voluntat de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de protegir, vigilar i tenir cura de la pell i les mucoses, els professionals d'atenció primària del Baix Berguedà, juntament amb les farmàcies comunitàries de la zona: Gironella, Puig-reig, Olvan i Casserres, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gironella, han fet diverses activitats de sensibilització durant la primera meitat de l'estiu, en les quals han participat més de 400 persones.

La campanya, que fa tres anys que es du a terme, s'ha iniciat amb una exposició itinerant de l'Associació Espanyola contra el Càncer, que s'ha pogut veure als CAP Puig-Reig i Gironella. Les farmàcies han donat consells i mirat lesions de la pell a aquelles persones que s'han acostat a demanar informació. D'altra banda, l'odontòloga del CAP Puig-Reig ha fet una jornada d’atenció en què els usuaris podien anar a la consulta sense cita prèvia per revisar-se la boca i les lesions que hi poden haver a la mucosa: taques blanques, vermelles o fosques.

A Gironella, d'altra banda, s'han fet dues sessions sobre com protegir la pell del sol: una oberta a tota la ciutadania i, l'altra, adreçada especialment a professionals sanitaris. 
 
Com a cloenda de la campanya, mentre professionals del CAP donaven consells als banyistes sobre protecció solar, lesions a la pell i prevenció de les onades de calor, el Club Natació Tossalet de Berga ha fet una exhibició de natació sincronitzada a la piscina de Gironella.