El Consell introdueix millores al transport a demanda

Les valls del Pedraforca i del Llobregat disposaran d'aquest servei durant els caps de setmana i festius

01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:48h
Les valls del Pedraforca i del Llobregat tindran servei de transport a demanda durant els caps de setmana i festius.
Les valls del Pedraforca i del Llobregat tindran servei de transport a demanda durant els caps de setmana i festius. | Arxiu
Les valls del Pedraforca i del Llobregat tindran servei de transport a demanda durant els caps de setmana i festius. A més a més del servei dels dies laborables que ja enllaça els municipis de l'Alt Berguedà amb Bagà i Guardiola de Berguedà, s'hi suma ara un servei de caps de setmana, reivindicat pels municipis i especialment enfocat a donar resposta a la demanda de mobilitat els festius.

Una primera línia unirà Tuixent, Gòsol, Saldes i Vallcebre amb Guardiola de Berguedà, mentre que n'hi haurà una altra que connectarà Castellar de n’Hug i La Pobla de Lillet amb Guardiola de Berguedà. Gisclareny també quedarà unit amb Bagà. 
 
Per utilitzar el servei caldrà fer reserva prèvia de com a mínim un dia d'antelació. Per a la reserva del viatge, l'usuari haurà de posar-se en contacte amb el Consell Comarcal del Berguedà. 
 
A banda d'aquesta millora, també s'amplien amb més horaris i més parades algunes línies regulars del servei de transport a la demanda. Així doncs, les línies que arriben a Berga des del nord, tindran parada a l'Hospital Sant Bernabé i a la Plaça Viladomat. I s’amplien les línies de Santa Maria de Merlès i Sagàs, amb noves parades a l’Hostal Sant Cristòfol i Ca la Mestra.

L’any 2017 ja es va donar un impuls al servei ampliant-lo a més municipis del sud de la comarca i es va passar de 1.100 persones viatgeres a les 2.300 usuaris de l'any 2018, un increment del 109%. La previsió, amb les noves mesures, és arribar als 2.500 usuaris.