Judit Franch i Pau Ventura assoleixen amb èxit el repte «Córrer sense por»

Els dos esportistes han travessat el Berguedà en 15 hores

Redacció
30 de juliol del 2019
Franch i Ventura, després de completar el repte al refugi Niu de l'Àliga
Franch i Ventura, després de completar el repte al refugi Niu de l'Àliga | Anna E. Puig
Aquest dissabte dos esportistes del Berguedà han dut a terme un repte esportiu i solidari amb èxit després de córrer més de 80 quilòmetres en 15 hores i recórrer la comarca des del centre de l'Ametlla de Merola fins al refugi del Niu de l'Àliga. Judit Franch i Pau Ventura han superat un desnivell positiu de 5.700 metres i les inclemències meteorològiques amb tempestes, ruixats i temperatures baixes especialment al tram final del recorregut per poder completar el projecte "Córrer sense por".

Els dos corredors van posar-se en marxa a les sis del matí i van arribar al cim de la Tosa d'Alp al voltant de les nou de la nit després de fer parada a Puig-Reig, Olvan, Vilada, la Nou de Berguedà, Guardiola de Berguedà, Bagà i el Refugi de Rebost. El repte constava de diversos trams en què més corredors van decidir acompanyar-los per fer caliu i participar d'una iniciativa que s'ha tirat endavant amb l'objectiu de recaptar diners en la lluita contra el càncer.

Els diners que s'han aconseguit amb aquesta acció esportiva aniran a parar a l'associació "Sense por", una entitat sense ànim de lucre que va ser creada a Puig-Reig per un grup d'amigues per tal de recollir diners per a la darrera edició de "La Marató de TV3". L'associació ha decidit continuar activa després d'aquest esdeveniment. En concret, una part dels beneficis aniran destinats a ajudar econòmicament a la família d'un infant del Berguedà que pateix càncer i que ha de realitzar el tractament a l'estranger. La resta de guanys serviran per seguir finançant els tatuatges oncològics gratuïts per a dones que han estat sotmeses a una mastectomia.
 

Franch i Ventura, a l'esquerra de la imatge, acompanyats per més corredors a Olvan Foto: Pau Ventura